ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Οι ουκρανικοί βομβαρδισμοί απειλούν 9.000 παιδιά στο Μπέλγκοροντ

Ρωσία: Οι ουκρανικοί βομβαρδισμοί απειλούν 9.000 παιδιά στο Μπέλγκοροντ
AP

Ο σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Νικολάι Πατρούσεφ, λέει ότι η Δύση απέτυχε να κλονίσει τη Ρωσία

Εξακολουθεί να μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας με τους βομβαρδισμούς να είναι καθημερινοί και να απειλούν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

Ειδικότερα, γύρω στα 9.000 παιδιά θα απομακρυνθούν από τη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ και ορισμένες περιοχές της ευρύτερης ομώνυμης περιφέρειας της Ρωσίας λόγω των ουκρανικών βομβαρδισμών, δήλωσε σήμερα ο περιφερειάρχης της Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ.

Η πρώτη ομάδα, η οποία θα απαρτίζεται από περίπου 1.200 παιδιά, θα απομακρυνθεί στις 22 Μαρτίου, διευκρίνισε ο περιφερειάρχης του Μπέλγκοροντ, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Η Δύση απέτυχε να κλονίσει τη Ρωσία

Ο σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ και η Βρετανία επιχείρησαν να σπείρουν τη διχόνοια στη Ρωσία αλλά απέτυχαν να κλονίσουν την εγχώρια πολιτική κατάσταση.

Την δήλωση αυτή έκανε ο Πατρούσεφ σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα "Argumenty i Fakty" έπειτα από την πανηγυρική επανεκλογή του Πούτιν στην προεδρία της χώρας.