ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία στις 23 Απριλίου

Ρωσία: Επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία στις 23 Απριλίου

Μετά την αναβολή του ταξιδιού λόγω των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία, ο Πούτιν θα επισκεφτεί την Άγκυρα για να επιβεβαιώσει το επίπεδο των καλών διαπροσωπικών σχέσεων που έχει με τον Ερντογάν. 

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν θα επισκεφτεί την Άγκυρα στις 23 Απριλίου, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα.

Φαίνεται ότι η επίσκεψη κλείδωσε κατά την επικοινωνία των δύο ηγετών στις 18 Μαρτίου, όποτε ο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον Πούτιν για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του με ποσοστό σχεδόν 88%, ενώ, προσέφερε ξανά τις υπηρεσίες της τουρκικής κυβέρνησης όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, «ο Πρόεδρος (σ.σ. Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν εξέφρασε την πεποίθηση ότι η θετική εξέλιξη των σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία θα συνεχισθεί και την ετοιμότητα της Τουρκίας να διαδραματίσει έναν ρόλο μεσολαβητή για να τη φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία», όπως τονίσθηκε σε ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Η Συμφωνία για τα σιτηρά και η εγκαθίδρυση κέντρου μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία αναμένεται να αποτελέσουν τα κυριότερα σημεία της συζήτησης μεταξύ των δύο ηγετών.