ΚΟΣΜΟΣ

Bρετανία: Καταδικάστηκε σε ισόβια ο «δολοφόνος με τη φαιντανύλη» - Σκότωσε ζευγάρι εκατομμυριούχων

To ζευγάρι των εκατομμυριούχων
To ζευγάρι των εκατομμυριούχων

Ένας 34χρονος άνδρας στη Βρετανία δολοφόνησε ένα ζευγάρι εκατομμυριούχων για να αποκτήσει τον έλεγχο της περιουσίας τους. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη

Ένας εργαζόμενος στον τομέα της πληροφορικής καταδικάστηκε σήμερα (22/3) σε ισόβια, με ελάχιστη κάθειρξη 37 ετών για τη δολοφονία ενός ζεύγους εκατομμυριούχων που δηλητηρίασε με φαιντανύλη αφού δημιούργησε μια σειρά ψεύτικων προσώπων στο διαδίκτυο για να τους εξαπατήσει. Ο Luke D'Wit, 34, από το West Mersea του Essex, έγινε φίλος και άρχισε να εργάζεται για τον Stephen και την Carol Baxter πριν αλλάξει τη διαθήκη τους για να γίνει διευθυντής της εταιρείας τους με χαλάκια ντους.

Είχε προσποιηθεί ότι ήταν γιατρός από τη Φλόριντα και μέλος μιας ψεύτικης ομάδας υποστήριξης για την πάθηση του θυρεοειδούς Χασιμότο, από την οποία έπασχε η κυρία Baxter. Η 64χρονη γυναίκα και ο σύζυγός της, 61 ετών βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους στο Γουέστ Μέρσι από την κόρη τους Ellie την Κυριακή του Πάσχα του 2023.

Ο D'Wit έφτασε αμέσως μετά και περιέγραψε τον εαυτό του ως «φίλο» στον άνθρωπο από την άμεση δράση, πριν δώσει ψευδή λογαριασμό. Αρνήθηκε οτι τους δολοφόνησε, αλλά κρίθηκε ένοχος ομόφωνα στο δικαστήριο του Chelmsford Crown, μετά από μια δίκη που διήρκεσε περισσότερο από ένα μήνα.

Καταδικάστηκε από τον δικαστή Nicholas Lavender, ο οποίος έκρινε οτι «τερμάτισε τη ζωή τους και έφερε θλίψη και δυστυχία στις ζωές άλλων». Δεν αποδέχτηκε όμως τον ισχυρισμό της εισαγγελίας ότι η συμπεριφορά του ήταν σαδιστική, επειδή τα θύματά του ναρκώθηκαν όταν πέθαναν.

Παρούσα στη δίκη και η κόρη του ζεύγουs Ellie η οποία ξέσπασε σε κλάμματα, ενώ ο κατηγορούμενος, ο οποίος χρησιμοποιούσε αναπηρικό καροτσάκι σε όλη τη διάρκεια της δίκης, δεν φάνηκε να αντιδρά. Ο ντετέκτιβ Ρομπ Κίρμπι μίλησε στα ΜΜΕ έξω από το δικαστήριο «Σε όλα τα χρόνια της καριέρας μου, ο Luke D'Wit είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους άνδρες που έχω συναντήσει ποτέ», είπε. «Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία οτι αν δεν τον έπιαναν, θα σκότωνε κι άλλους ανθρώπους».

Η κόρη του ζεύγους είπε ότι οι γονείς της τον θεωρούσαν «περίεργο, σπασμωδικά παράξενο». Είπε ότι τον είχαν φέρει αρχικά στην επιχείρησή τους το 2012 ή το 2013 για να «βοηθήσει στη δημιουργία του ιστότοπου» προτού τελικά αρχίσει να έρχεται στο σπίτι τους «κάθε μέρα». Η μητέρα της είπε «έχασε την ελευθερία της, τη θέλησή της, την ικανότητά της να λειτουργεί δύο χρόνια πριν από τη δολοφονία της λόγω της ασθένειάς της».

Είπε ότι «κανείς δεν μπορούσε να βοηθήσει ή να κατανοήσει» την ασθένειά της «επειδή την επινόησε ο Luke D'Wit». «Η μαμά ένιωθε τόσο μόνη και χαμένη και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο μετά να της δώσω τον ώμο μου να κλάψει και να την αγκαλιάσω», είπε Ο γιος τους, Χάρι είπε ότι ο καταδικασθείς έπαιζε «αποκρουστικά παιχνίδια βασανίζοντας και ναρκώνοντας» τη μητέρα του.

«Αισθάνομαι μεγάλη θλίψη κοιτάζοντας πίσω στα βίντεο της όταν συμπεριφερόταν παράξενα και τον έβλεπα στο βάθος να χαμογελάει γνωρίζοντας ότι είναι αυτός που προκαλεί αυτόν τον πόνο καθώς ήμασταν όλοι κούκλες στο κουκλόσπιτό του, θύματα της χειραγώγησής του», είπε, σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω της αστυνομίας.

Ο D'Wit δημιούργησε επτά ψεύτικες περσόνες από το 2021. Στη συνέχεια άρχισε να ναρκώνει την κυρία Baxter, με αποτέλεσμα να φαίνεται σαν να είχε άνοια ή εγκεφαλικό, ενώ ο ο πόνος που της προκαλούσε «ήταν για την ικανοποίηση του ίδιου» όπως ακούστηκε στο δικαστήριο.

«Γινόταν φίλος με ανθρώπους, ήταν πολύ ευγενικός, εξυπηρετικός άνθρωπος, αλλά στο βάθος ήταν ένας ψύχραιμος, υπολογισμένος δολοφόνος που πέρασε χρόνια σχεδιάζοντας τον θάνατο της Κάρολ και του Στίβεν Μπάξτερ», είπαν οι δικηγόροι του ζεύγους. Ο D'Wit συνελήφθη στο χώρο εργασίας του και η τσάντα του περιείχε δέματα φαιντανύλης, ανοιγμένα και κλειστά. Οι εισαγγελείς αμφισβήτησαν τον ισχυρισμό του ότι τα έπαιρνε από ένα φαρμακείο μετά το θάνατο του πατέρα του το 2021.