ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ-Τουρκία ερίζουν για τον Θεό: Ανακάλεσε τον Τούρκο επιτετραμμένο μετά τις απειλές Ερντογάν

Ισραήλ-Τουρκία ερίζουν για τον Θεό: Ανακάλεσε τον Τούρκο επιτετραμμένο μετά τις απειλές Ερντογάν

Το Ισραήλ ανακάλεσε τον Τούρκο αναπληρωτή επιτετραμμένο στο Τελ Αβίβ, αφού ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν απείλησε να «στείλει τον Νετανιάχου στον Αλλάχ». «Είστε ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει για τον Θεό»

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραήλ Κατς, ανακοίνωσε την Παρασκευή την ανάκληση του Τούρκου πρεσβευτή αφού ο Πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «έστειλε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον Αλλάχ».

«Έδωσα εντολή στους αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ να καλέσουν τον Τούρκο αναπληρωτή πρεσβευτή στο Ισραήλ για σοβαρή επίπληξη, μετά την επίθεση του Ερντογάν στον πρωθυπουργό Νετανιάχου και τις απειλές του να στείλει τον πρωθυπουργό Νετανιάχου στον Αλλάχ και να μεταφέρει ένα σαφές μήνυμα στον Ερντογάν», αναφέρεται στην ανακοίνωση στην πλατφόρμα Χ.

«Εσείς που υποστηρίζετε το κάψιμο μωρών, δολοφόνων, βιαστών και τον ακρωτηριασμό πτωμάτων από εγκληματίες της Χαμάς, είστε ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει για τον Θεό. Δεν υπάρχει Θεός που θα ακούσει αυτούς που υποστηρίζουν τις θηριωδίες και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττουν οι βάρβαροι φίλοι σας της Χαμάς», συνέχισε ο Κατς.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ ολοκλήρωσε την ανάρτησή του λέγοντας: «Κάντε ησυχία και ντροπή σας!». Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Ερντογάν είπε: «Θα στείλουμε τον Νετανιάχου στον Αλλάχ να τον φροντίσει, να τον κάνει δυστυχισμένο».

Αυτή η επίθεση εμπίπτει σε μια σειρά ανάλογων δηλώσεων από τον Τούρκο ηγέτη, ο οποίος συνέκρινε τον Νετανιάχου με τον Χίτλερ και τον Στάλιν και αποκάλεσε το Ισραήλ «τρομοκρατικό κράτος» για τη «γενοκτονία στη Γάζα».