ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Πανικόβλητος ο συλληφθείς για την τρομοκρατική επίθεση

Ρωσία: Πανικόβλητος ο συλληφθείς για την τρομοκρατική επίθεση

Ο ύποπτος συλληφθείς για την τρομοκρατική επίθεση φαίνεται να τρέμει καθώς απαντά στις ερωτήσεις που του υποβάλλουν

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται να έχει συλληφθεί και να ανακρίνεται ένας ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση που συγκλόνισε χθες τη Μόσχα, με τον μέχρι τώρα απολογισμό να μετρά πάνω από 140 νεκρούς και άλλους τόσους τραυματίες.

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες επιβολής του Νόμου στη Ρωσία φέρονται σύμφωνα με το Nexta να έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από την ανάκριση ενός εκ των υπόπτων για την επίθεση. Ο ύποπτος φέρεται να είναι υπήκοος του Τατζικιστάν, ο οποίος προσπάθησε να κρυφθεί πίσω από ένα δέντρο. Να σημειωθεί πως η αυθεντικότητα των βίντεο, δεν έχει διασταυρωθεί.

Να σημειωθεί πως στο βίντεο φαίνεται ο ύποπτος συλληφθείς να τρέμει καθώς απαντά στις ερωτήσεις που του υποβάλλουν.

Η αρχισυντάκτρια του Russia Today ανέφερε πως «αυτό δεν είναι ISIS. Αυτοί είναι Ουκρανοί. Πρόκειται για μια καλά συντονισμένη ομάδα αρκετών άλλων», ενώ στη συνέχεια δημοσίευσε και μέρος των απαντήσων που έδωσε γονατιστός ο συλληφθείς στις ρωσικές Αρχές κατά την ανάκρισή του.

Συγκεκριμένα, παραδέχτηκε, μεταξύ άλλων, πως αυτοί που τον στρατολόγησαν, του έταξαν μισό εκατομμύριο ρούβλια για να σκοτώσει όλους τους ανθρώπους, που βρίσκονταν στην αίθουσα του συναυλιακού χώρου (5.400 δολάρια), ενώ είχε φροντίσει να πάρει προκαταβολικά - μέσω τραπεζικής κάρτας - τα μισά από αυτά.

Παράλληλα, ανέφερε πως έφτασε στη Ρωσία από την Τουρκία, όπου βρισκόταν για σπουδές, στις 4 Μαρτίου. Όταν ρωτήθηκε για την τραπεζική κάρτα, είπε πως την έχασε κάπου στο δάσος, όταν προσπάθησε να διαφύγει, ενώ όταν ρωτήθηκε για τα άτομα που τον στρατολόγησαν, είπε πως δέχτηκε κάποιες ανώνυμες πληροφορίες μέσω Telegram για το σημείο στο οποίο θα έβρισκε τα όπλα.