ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Έντουαρντ: Αναδεικνύεται σε «πρωταγωνιστή» της βασιλικής οικογένειας

Πρίγκιπας Έντουαρντ: Αναδεικνύεται σε «πρωταγωνιστή» της βασιλικής οικογένειας
Αρχείου - AP

Ο πρίγκιπας Έντουαρντ αναμένεται να αναλάβει περισσότερα καθήκοντα μετά την ασθένεια τόσο του βασιλιά Καρόλου όσο και της Κέιτ Μίντλετον

Εντελώς διαφορετική εικόνα βγαίνει στην επιφάνεια για τον πρίγκιπα Έντουαρντ, ο οποίος αναμένεται να αναδειχθεί σε νέο «πρωταγωνιστή» της βασιλικής οικογένειας -έστω και προσωρινά- χάρη στον περιορισμό των δημοσίων καθηκόντων τόσο του βασιλιά Καρόλου όσο και του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Να σημειωθεί πως ο πρίγκιπας Έντουαρντ είχε προκαλέσει το δικό του «ρήγμα» στο παλάτι, καθώς εγκατέλειψε την εκπαίδευσή του ως Βασιλικός Πεζοναύτης αλλά και επειδή έφερε σε δύσκολη θέση τη βασιλική οικογένεια μέσω της ενασχόλησής του με το σόου μπίζνες, ωστόσο τα διεθνή μέσα αναφέρουν πως πρόσωπα κοντά στο παλάτι έχουν εντελώς διαφορετική άποψη για το μικρότερο από τα τέσσερα παιδιά της αείμνηστης Βασίλισσας Ελισάβετ.

Με τον βασιλιά Κάρολο να αναστέλλει πολλές από τις δημόσιες εμφανίσεις του καθώς νοσεί από καρκίνο και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να στέκεται στο πλευρό της Κέιτ Μίντλετον, η οποία ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών μέσω ενός ολιγόλεπτου βίντεο ότι επίσης νοσεί από καρκίνο και ότι αναμένεται να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες, ο πρίγκιπας Έντουαρντ μπορεί τώρα γίνει ένα κεντρικό πρόσωπο στη ζωή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αυτό είναι ακόμη πιο πιθανό, χάρη στο γεγονός ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο πρίγκιπας Άντριου, δεν ασχολείται πλέον με τα βασιλικά καθήκοντα. Με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να περικόπτει προσωρινά τα δημόσια καθήκοντα προς το παρόν, ο πρίγκιπας Έντουαρντ θα είναι αυτός που θα αναλάβει πολλά καθήκοντα, αν και η μεγαλύτερη αδερφή του, η πριγκίπισσα Άννα, συμμετέχει ήδη σε μεγάλο βαθμό στην υποστήριξη της μοναρχίας σε αυτήν την απίστευτα δύσκολη περίοδο.

Ο πρίγκιπας Έντουαρντ, ο οποίος πρόσφατα γιόρτασε τα 60ά του γενέθλια, ήταν τρίτος στη σειρά για τον θρόνο όταν γεννήθηκε μετά τους μεγαλύτερους αδελφούς του Κάρολο και Άντριου. Τώρα έχει πέσει στη 14η θέση. Αν και τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του εργάζονταν σκληρά για πολλά χρόνια, οι επαγγελματικές ενασχολήσεις του πρίγκιπα Έντουαρντ επηρέασαν τη φήμη του ως ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας. Όμως αυτές οι μέρες, όλα αυτά φαίνεται να ανήκουν στο παρελθόν και πλέον ο πρίγκιπας Έντουαρντ φαίνεται ως «το ιδανικό πρόσωπο».

*Με πληροφορίες από telegraph