ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος από αναρτήσεις Ισραηλινών στρατιωτών: «Παιχνίδια» με γυναικεία εσώρουχα που βρήκαν στη Γάζα

Israel
X/@Younis Tirawi

Δεκάδες αναρτήσεις με χιλιάδες προβολές από τους Ισραηλινούς στρατιώτες στη Γάζα, την ώρα που η περιοχή απειλείται από τον λιμό

Βίντεο και φωτογραφίες όπου εμφανίζονται να παίζουν με γυναικεία εσώρουχα που βρέθηκαν σε παλαιστινιακά σπίτια, δημοσιοεύουν Ισραηλινοι στρατιώτες, δημιουργώντας μια παράφωνη οπτική καταγραφή του πολέμου στη Γάζα., που είναι αντιμέτωπη με τον λιμό.

Σε ένα βίντεο, ένας Ισραηλινός στρατιώτης κάθεται σε μια πολυθρόνα σε ένα δωμάτιο στη Γάζα χαμογελώντας, με ένα όπλο στο ένα χέρι και κρεμαστά λευκά σατέν εσώρουχα από το άλλο πάνω από το ανοιχτό στόμα ενός συντρόφου που είναι ξαπλωμένος σε έναν καναπέ. Αλλού, ένας άλλος στρατιώτης κάθεται πάνω από ένα τανκ κρατώντας μια κούκλα ντυμένη με μαύρο σουτιέν και κράνος και λέει: «Βρήκα μια όμορφη γυναίκα, σοβαρή σχέση στη Γάζα, υπέροχη γυναίκα».

Τα δύο βίντεο που τραβήχτηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες είναι μεταξύ των δεκάδων αναρτήσεων στις οποίες εμφανίζονται στρατιώτες στη Γάζα με εσώρουχα, μανεκέν και σε ορισμένες περιπτώσεις και τα δύο.

Οι εικόνες με τα εσώρουχα έχουν προβληθεί δεκάδες χιλιάδες φορές - σχεδόν μισό εκατομμύριο σε μία περίπτωση - μετά την αναδημοσίευσή τους από τον Younis Tirawi, ο οποίος αυτοσυστήνεται ως Παλαιστίνιος ρεπόρτερ.

Εκπρόσωπος του IDF σε δήλωσή του στο Reuters, είπε ότι ο Ισραηλινός Στρατός ερευνά περιστατικά που αποκλίνουν από τις εντολές και τις αναμενόμενες αξίες των στρατιωτών του, καθώς και αναφορές βίντεο που ανέβηκαν στα κοινωνικά δίκτυα.

«Σε περιπτώσεις που ανακύπτουν υποψίες για ποινικό αδίκημα που δικαιολογεί την έναρξη έρευνας, η Στρατιωτική Αστυνομία ανοίγει έρευνα», ανέφερε.«Πρέπει να διευκρινιστεί ότι σε ορισμένες από τις εξεταζόμενες περιπτώσεις συνάγεται το συμπέρασμα ότι η έκφραση ή η συμπεριφορά των στρατιωτών στο βίντεο είναι ακατάλληλη και αντιμετωπίζεται ανάλογα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από Reuters