ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη κατά συρροή δολοφόνος - Σκότωσε τρεις άνδρες «για πλάκα»

H serial killer Τζοάν Ντένεχι
H serial killer Τζοάν Ντένεχι

Η Βρετανίδα serial killer Τζοάνα Ντένεχι που το 2013 σκότωσε τρεις άνδρες «για πλάκα» είναι η πιο επικίνδυνη εγκληματίας που έχουν συναντήσει ποτέ οι ειδικοί 

Ειδικός στους κατά συρροή δολοφόνους αποκάλυψε στη Daily Mirror ότι η Βρετανίδα Τζοάνα Ντένεχι είναι η «πιο επικίνδυνη εγκληματίας» που έχει συναντήσει ποτέ
Ο Κρίστοφερ Μπέρι-Ντι ανέλυσε το δολοφονικό αμόκ της Ντένεχι αφού μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τρεις άνδρες στο Πιτερμπορο το 2013 και προσπάθησε να σκοτώσει άλλους δύο στο Χέρφορντ «για πλάκα»

Ο 76χρονος ειδήμων χαρακτήρισε την 41χρονη γυναίκα το «απόλυτο κακό» - παρά το γεγονός ότι έχει επίσης πάρει συνεντεύξεις από τους Tεντ Μπάντι και Ρόουζ Γουέστ. Η δολοφόνος, η οποία σκότωσε τους τρεις άνδρες μέσα σε 10 ημέρες, είπε αργότερα σε έναν ψυχίατρο: «Σκότωσα για να δω αν ήμουν τόσο κρύο αίμα όσο νόμιζα ότι ήμουν. Μετά έγινε πιο έντονο» Ονομάστηκε «η δολοφόνος της τάφρου του Πίτερμπορο» επειδή πέταξε και τα τρία πτώματα των θυμάτων της σε αυλάκια στην άκρη του δρόμου. Η μέθοδος της ήταν να χρησιμοποιήσει ένα μαχαίρι τσέπης πέντε ιντσών για να μαχαιρώσει επανειλημμένα μέχρι θανάτου τα θύματά της στις φρενήρεις επιθέσεις της.

Η Ντένεχι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τις εν ψυχρώ δολοφονίες του Λούκας Σλαμποσέφσκι, του βετεράνου του Ναυτικού Τζον Τσάπμαν και του σπιτονοικοκύρη της Κέβιν Λι. Ο Μπέρι-Ντι έγραψε στη Ντένεχι για να μάθει τι την έκανε να σκοτώσει και διαπίστωσε ότι ήταν πολύ έξυπνη και πιστεύει ότι θα μπορούσε να ήταν δικηγόρος. Αλλά τόνισε επίσης ότι είναι η «πιο επικίνδυνη» δολοφόνος με την οποία είχε ποτέ επαφή.

Ο εγκληματολόγος, ο οποίος έχει εμφανιστεί σε πολλά τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ, πρόσθεσε: «Όταν κοιτάζω τη Ντένεχι, αυτή η γυναίκα είναι αγνό, καθαρό κακό. Δεν είναι στην πραγματικότητα μεγαλόσωμη και το μαχαίρι που χρησιμοποίησε δεν είναι το μεγάλο στιλέτο που κρατούσε αλλά ένα μαχαίρι τσέπης μεγέθους περίπου πέντε ιντσών. Το να περπατάει κανείς στο δρόμο όπως εκείνη και να μαχαιρώνει κάποιον στο φως της ημέρας ξανά και ξανά όπως έκανε, με αίμα να χύνεται παντού… αυτό είναι απλώς κακό."

Ο εγκληματολόγος είπε επίσης στο The Sun Dennehy, ότι ήταν «ένα νεαρό έξυπνο κορίτσι» που «είχε ένα όμορφο ξεκίνημα στη ζωή». Και συνέχισε: «Πιθανότατα κοίταξε πίσω και σκέφτηκε: «Μόλις κατέστρεψα τη ζωή μου και το μισώ και μισώ τους άντρες και μισώ όλους στον κόσμο». Αλλά η Ντένεχι, μαμά δύο παιδιών παραμένει πίσω από τα κάγκελα στο HMP Low Newton, κοντά στο Durham - μια φυλακή υψίστης ασφαλείας για τις γυναίκες δολοφόνους της Βρετανίας.

Το σώμα του Σλαμποσέφσκ αφέθηκε σε έναν κάδο για αρκετές ημέρες. Στη συνέχεια σκότωσε τον Τζον Τσάπμαν, 56 ετών, ο οποίος υπηρέτησε στο ναυτικό στον πόλεμο των Φώκλαντ πριν στραφεί στον αλκοολισμό, μαχαιρώνοντάς τον στην καρδιά στις 29 Μαρτίου του 2013. Το τρίτο της θύμα ήταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού όπου έμενε, ο 48 χρονος Λι ο οποίος ήταν παντρεμένος με τρία παιδιά και είχε απασχολήσει τη Ντένεχι ως θυρωρό στο ακίνητο. Αφού ο κύριος Λι ομολόγησε στη σύζυγό του ότι είχε σχέση με την Ντένεχι, το ζευγάρι συναντήθηκε -λίγες ώρες αφότου σκότωσε τον Τσάπμαν- και η Ντένεχι τον μαχαίρωσε.

Η Ντένεχι είναι μία από τις δύο γυναίκες στη Βρετανία που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης - η άλλη είναι η Ρόουζ Γουέστ, η οποία σκότωσε τουλάχιστον 10 γυναίκες με τον σύντροφό της Φρεντ Γουέστ.