ΚΟΣΜΟΣ

Kέιτ Μίντλετον: Ο ρόλος που έπαιξαν τα παιδιά της στη δημόσια ανακοίνωση - Τι περίμενε η πριγκίπισσα

Η Κέιτ Μίντλετον με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τα παιδιά τους
Η Κέιτ Μίντλετον με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τα παιδιά τους
ΑΡ

Τα παιδιά της Κέιτ Μίντλετον δείχνουν απίστευτη ωριμότητα και βοηθούν τη μητέρα τους στη μάχη που δίνει με τον καρκίνο. Το χρονοδιάγραμμα της δημόσιας ανακοίνωσης για την υγεία της είχε να κάνει με τους πρίγκιπες

Ο πρίγκιπας Τζορτζ, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο χρονοδιάγραμμα της ανακοίνωσης του καρκίνου της Κέιτ Μίντλετον. Όπως γίνεται αντιληπτό, τα παιδιά της πριγκίπισσας της Ουαλίας, αποτελούν ειδική πηγή υποστήριξης καθώς λαμβάνει θεραπεία για την ασθένεια.

«Λαμβάνει δύναμη από την εξαιρετική ανθεκτικότητα των παιδιών», εξομολογήθηκε στο PEOPLE μακροχρόνιος οικογενειακός φίλος αποκλειστικά στο εξώφυλλο αυτής της εβδομάδας. Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας ξεπερνούν την κρίση της υγείας με την υποστήριξη του πρίγκιπα Τζορτζ, 10 ετών, της πριγκίπισσας Σάρλοτ, 8 ετών και του «βενιαμίν» της οικογένειας, πρίγκιπα Λούις, 5 ετών, που «τους ανταποδίδουν τα χαμόγελα», λέει ο οικογενειακός φίλος.

«Το να διασκεδάζουν μαζί όταν μπορούν είναι πολύ σημαντικό», προσθέτει η πηγή. «Τα παιδιά βρίσκονται στο κέντρο του κόσμου τους», προσθέτει ο φίλος για τον 41χρονο πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη σύζυγό του, κάτι που κατέστη σαφές στην ανακοίνωση της πριγκίπισσας για τη διάγνωσή της με καρκίνο.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας περίμενε να κάνει τη δημόσια ανακοίνωση για την υγεία της μέχρι να σταματήσουν τα παιδιά της από το σχολείο για τις διακοπές του Πάσχα. Ο Τζορτζ, η Σάρλοτ και ο Λούις θα επιστρέψουν στα μαθήματα αργότερα τον Απρίλιο, δημιουργώντας χώρο για την οικογένεια να περάσει χρόνο μαζί, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Τώρα καταλαβαίνουμε τη λογική του συγχρονισμού. Περίμεναν τα παιδιά να σταματήσουν το σχολείο. Και πέτυχε έναν τέλειο συγχρονισμό», λέει στο PEOPLE η βασιλική βιογράφος Sally Bedell Smith για το βίντεο της πριγκίπισσας Κέιτ, που προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο στις 22 Μαρτίου.

Η οικογένεια του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας στη συνέχεια παρέλειψε τον πατροπαράδοτο εκκλησιασμό του Πάσχα, αλλάζοντας την παράδοση των περασμένων ετών. Η Κέιτ Μίντλετον μίλησε από καρδιάς στο σύντομο μήνυμά της που γυρίστηκε στον κήπο του Κάστρου του Ουίνδσορ, όπου εξήγησε ότι υποβάλλεται σε «προληπτική χημειοθεραπεία» μετά από εξετάσεις που ακολούθησαν την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα της τον Ιανουάριο, όταν και διαπιστώθηκε ότι υπήρχε καρκίνος. Η Κέιτ είπε ότι η ίδια και ο Ουίλιαμ αφιέρωσαν χρόνο για να «εξηγήσουν τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις με τρόπο που τους ταιριάζει και για να τους διαβεβαιώσουν ότι όλα θα πάνε καλά.

«Όπως τους έχω πει: είμαι καλά και γίνομαι όλο και πιο δυνατή κάθε μέρα εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ, στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μου», είπε η μελλοντική βασίλισσα, εξηγώντας στο κοινό πώς μιλάει στα παιδιά της για την υγεία της.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας στηρίζεται στον πρίγκιπα Ουίλιαμ αυτό το διάστημα, έχει έναν δυνατό, ακούραστο σύντροφο στο πλευρό της. «Είναι ένας πολύ αξιόπιστος, δυνατός άνθρωπος. Δεν νιώθει απομονωμένη λόγω του Ουίλιαμ, που είναι δίπλα της» λέει ένας φίλος στο PEOPLE. «Αυτό έχει να κάνει με την υποστήριξη που λαμβάνει. Είναι μια κοινή προσπάθεια. Δεν νιώθει καθόλου απομονωμένη» λέει ο φιλος. «Η πυρηνική οικογένεια που έχουν δημιουργήσει τόσο καλά είναι ένα τεράστιο στήριγμα όχι μόνο για αυτόν αλλά και για την Κέιτ»