ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε σε ηλικία 114 ετών ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο

Πέθανε σε ηλικία 114 ετών ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο

Ο Χουάν Βισέντε Πέρεθ Μόρα έγινε ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο το 2022

Ο εκ Βενεζουέλας Χουάν Βισέντε Πέρεθ Μόρα, ο οποίος έγινε ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο το 2022 σύμφωνα με τα World Records Guinness, πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 114 ετών, ανακοίνωσαν οι αρχές και η οικογένειά του.

«Ο Χουάν Βισέντε Πέρεθ Μόρα πέρασε στην αιωνιότητα σε ηλικία 114 ετών. Αυτός ο ιθαγενής κάτοικος του El Cobre χάρισε στη Βενεζουέλα το ρεκόρ μακροζωίας που απονεμήθηκε από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες», είπε ο ίδιος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο στο X, προτού εκφράσει τα συλλυπητήριά του «στην οικογένειά του και σε ολόκληρο το χωριό».

Ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο από το 2022

Ο αγρότης γεννήθηκε στο El Cobre, στην πολιτεία Táchira, στις 27 Μαΐου 1909. Ήταν το ένατο παιδί σε μια δεκαμελή οικογένεια. Τότε, σε ηλικία 112 ετών και 253 ημερών, στις 4 Φεβρουαρίου 2022 έγινε ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο που ζει ακόμα, ένα ρεκόρ που επικυρώθηκε από το πολύ σοβαρό Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες. Είχε διαδεχτεί τον Ισπανό Saturnino de la Fuente García, που ήταν μόλις λίγες μέρες μεγαλύτερος από αυτόν.

«Σε ηλικία πέντε ετών, άρχισε να εργάζεται με τον πατέρα και τα αδέρφια του στη γεωργία και βοήθησε στη συγκομιδή ζαχαροκάλαμου και καφέ», ανέφεραν τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες μετά την απονομή του βραβείου.

Πατέρας 11 παιδιών, το 2022 απέκτησε 41 εγγόνια, 18 δισέγγονα και 12 δισέγγονα.