ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Άνδρας σκότωσε τον 5χρονο γιο του, τραυμάτισε την μητέρα του και εξαφανίστηκε

Ισπανία: Άνδρας σκότωσε τον 5χρονο γιο του, τραυμάτισε την μητέρα του και εξαφανίστηκε
Φωτ.: Unsplash

Συγκλονίζει ένα φρικιαστικό έγκλημα στην Χιρόνα της Ισπανίας 

Άφωνη έχει μείνει η κοινή γνώμη στην Ισπανία με τη δολοφονία στη Χιρόνα, όπου ένας πατέρας σκότωσε τον 5χρονο γιο του, τραυμάτισε τη μητέρα του παιδιού και εξαφανίστηκε.

Όπως αναφέρει η El Pais, η Mossos d'Esquadra και η Τοπική Αστυνομία αναζητούν έναν άνδρα που φέρεται ότι δολοφόνησε τον πεντάχρονο γιο του και να τραυμάτισε τη μητέρα του, πριν δραπετεύσει από το σπίτι του στο Bellcaire. Τα δύο θύματα φέρουν τραύματα από μαχαίρι.

Το Τμήμα Εγκληματικών Ερευνών (DIC) της Χιρόνα ερευνά τα γεγονότα ως υπόθεση σεξιστικής βίας. Η γυναίκα έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Josep Trueta στη Χιρόνα, όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα, λίγο μετά τις πέντε το πρωί, ένας κάτοικος του Bellcaire d'Empordà ειδοποίησε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ότι μια τραυματισμένη γυναίκα, του χτύπησε την πόρτα με ένα παιδί επίσης τραυματισμένο. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν αρκετές ομάδες του Συστήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΣΕΜ) που δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι για να σώσουν τη ζωή του πεντάχρονου παιδιού. Η μητέρα, 29 ετών, έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Trueta στη Χιρόνα.

Από την πρώτη ώρα, η καταλανική αστυνομία έχει ενεργοποιήσει μια συσκευή για να συλλάβει τον επιτιθέμενο, έναν άνδρα ισπανικής υπηκοότητας που, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μπορεί να βρίσκεται ακόμα στην περιοχή.

Στην έρευνα συμμετέχει και η τοπική αστυνομία.

Μέχρι στιγμής φέτος, τέσσερις ανήλικοι έχουν δολοφονηθεί από τους πατέρες τους ή τους συντρόφους της μητέρας τους ή πρώην συντρόφους και τα εγκλήματα λόγω σεξιστικής βίας έχουν αυξηθεί σε 54 από τότε που υπήρχαν διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, το 2013.