ΚΟΣΜΟΣ

Αντζελίνα Τζολί: «Ο Πιτ ήταν επιθετικός πολύ πριν το επεισόδιο στο αεροπλάνο που έφερε το διαζύγιο»

H Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ
H Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ
ΑΡ

Συνεχίζεται η άγρια δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην Αντζελίνα Τζολί και τον πρώην σύζυγό της, Μπραντ Πιτ 

Η Αντζελίνα Τζολί ισχυρίζεται, μέσω δικηγόρων της σε νέα κατάθεση στο δικαστήριο, ότι ο πρώην σύζυγός της Μπραντ Πιτ ήταν καταχρηστικός μαζί της πριν από το περιστατικό με το αεροπλάνο το 2016 που την οδήγησε να υποβάλει αίτηση διαζυγίου.

Ως μέρος της συνεχιζόμενης δικαστικής διαμάχης του πρώην ζεύγους για το γαλλικό οινοποιείο Château Miraval, στις 4 Απριλίου, η νομική ομάδα της ηθοποιού κατέθεσε αγωγή ζητώντας να δημοσιοποιηθούν οι επικοινωνίες που αποδεικνύουν -όπως ισχυρίζεται- ότι ο 60χρονος Πιτ δεν άφηνε τη 48χρονη Τζολί να του πουλήσει το μερίδιό της στο οινοποιείο, εκτός και αν συμφωνούσε σε μια «πιο επαχθή» και «επεκτατική σύμβαση εμπιστευτικότητας» (NDA)

Στο νέο αρχείο, οι δικηγόροι της ηθοποιού ισχυρίζονται: «Ενώ το ιστορικό σωματικής κακοποίησης της Τζολί από τον Πιτ ξεκίνησε πολύ πριν από το αεροπορικό ταξίδι της οικογένειας τον Σεπτέμβριο του 2016 από τη Γαλλία προς στο Λος Άντζελες, αυτή η πτήση σηματοδότησε την πρώτη φορά που η σωματική του κακοποίηση στράφηκε προς τα παιδιά οπότε η Τζολί τον άφησε αμέσως».

«Αυτό είναι ένα μοτίβο συμπεριφοράς - κάθε φορά που υπάρχει μια απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με την άλλη πλευρά, επιλέγουν συνεχώς να εισάγουν παραπλανητικές, ανακριβείς και/ή άσχετες πληροφορίες ως αντιπερισπασμό», τόνισε στo People φίλος του Πιτ που είναι εξοικειωμένος με τη δικαστική διαμάχη όλα αυτά τα χρόνια. «Υπήρξε μια μακρά δίκη για την επιμέλεια που περιελάμβανε ολόκληρη την ιστορία της σχέσης τους και ένας δικαστής που άκουσε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία του πρότεινε επιμέλεια 50/50».

Σύμφωνα με την πλευρά της Τζολί, η αγωγή για το οινοποιείο δεν θα είχε συμβεί αν ο Πιτ είχε αγοράσει το μερίδιο της όταν έκανε την προσφορά. Ωστόσο, οι δικηγόροι της σταρ ισχυρίζονται ότι ο Πιτ αρνήθηκε τη συμφωνία, εκτός και αν συνοδευόταν με την NDA και υποδηλώνουν, καθώς ο ηθοποιός φοβόταν ότι τα σφραγισμένα έγγραφα που περιλαμβάνονται στη χωριστή, πολυετή διαμάχη τους για την επιμέλεια θα μπορούσαν να δημοσιοποιηθούν.

«Ο σφραγισμένος φάκελος της Τζολί, που περιελάμβανε email, περιλήψεις των αναμενόμενων μαρτυριών της οικογένειας και άλλα στοιχεία, έκανε τον Πιτ να φοβάται ότι οι πληροφορίες θα μπορούσαν τελικά να δημοσιοποιηθούν», γράφουν οι δικηγόροι της, προσθέτοντας ότι ο Πιτ ήθελε η Τζολί «να δεσμευτεί σε αυτή τη σιωπή» για το υποτιθέμενο «προσωπικό του παράπτωμα, είτε σχετίζεται με το Miraval είτε όχι.

Μια πηγή από την πλευρά του Πιτ είπε τον Ιούνιο του 2023 ότι «η ρήτρα στη σύμβαση» ήταν μια «εντελώς τυπική» επιχειρηματική συναλλαγή, την ώρα που μια πηγή της Τζολί ισχυρίστηκε ότι ο Πιτ «αρνήθηκε να ολοκληρώσει την πώληση του Miraval στην Τζολί εκτός εάν συμφωνούσε να σιωπήσει για την κατάχρηση»

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Τζολί, Πολ Μέρφι, δήλωσε «Ο κ. Πιτ αρνήθηκε να αγοράσει τα συμφέροντα της κας Τζολί επειδή δεν θα σιωπούσε. Αρνούμενος να αγοράσει τα συμφέροντά της, αλλά στη συνέχεια κάνοντάς της μήνυση, ο Πιτ (...) ήλπιζε να θάψει την κακοποίηση της κας Τζολί και της οικογένειάς τους. Μετά από οκτώ μήνες καθυστερήσεων, αυτή η πρόταση ζητά από το Δικαστήριο να αναγκάσει τον Πιτ να προσκομίσει επιτέλους αυτά τα στοιχεία»

Το 2022, ο Πιτ μήνυσε την Τζολί και την πρώην εταιρεία της Nouvel επειδή πούλησαν το μισό οινοποιείο και αντιτάχθηκαν σε μια συμφωνία που είχαν κάνει να μην πουλήσουν χωρίς να λάβουν έγκριση ο ένας από τον άλλο. Κατηγόρησε την Τζολί ότι τον κράτησε σκόπιμα στο σκοτάδι σχετικά με την πώλησή της στην Tenute del Mondo, της οποίας η μητρική εταιρεία είναι ο κατασκευαστής αλκοολούχων ποτών Stoli Group, που ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Γιούρι Σέφλερ.

Είπε ότι η πώληση «θέτει σε κίνδυνο τη φήμη της επιχείρησης που ο Πιτ έχτισε τόσο προσεκτικά». Όταν η νομική ομάδα της Τζολί ανέφερε τους ισχυρισμούς για το αεροπλάνο του 2016 σε μια απάντηση που κατατέθηκε τον Οκτώβριο του 2022 για την υπόθεση του οινοποιείου, μια πηγή κοντά στον Πιτ είπε: «Είναι απίστευτα λυπηρό που συνεχίζει να αναθεωρεί και να επανεξετάζει την περιγραφή της για ένα γεγονός που συνέβη πριν από έξι χρόνια, προσθέτοντας εντελώς αναληθή στοιχεία για να προσπαθήσει να τραβήξει επιπλέον προσοχή για τον εαυτό της σε βάρος της οικογένειάς τους».

Ο Πιτ δεν κατηγορήθηκε ποτέ μετά από έρευνα για καταγγελίες κατάχρησης κατά την πτήση της 14ης Σεπτεμβρίου 2016. Στην τελευταία κατάθεση, οι δικηγόροι της Τζολί γράφουν ότι η ηθοποιός «ποτέ δεν απήγγειλε κατηγορίες καθώς πίστευε ότι ο καλύτερος τρόπος ήταν να αναλάβει ο Πιτ την ευθύνη και να βοηθήσει την οικογένεια να ανακάμψει από το μετατραυματικό στρες που προκάλεσε». Ο Πιτ και η Τζολί, οι οποίοι πήραν διαζύγιο το 2019, έχουν έξι παιδιά: τον Μάντοξ, 22, τον Παξ, 20, τη Ζαχάρα, 19, τη Σίλο, 17 ετών και τις 15χρονες δίδυμες Βιβιέν και Νοξ.