ΚΟΣΜΟΣ

Bασιλιάς Κάρολος: Τι θα γίνει με το ταξίδι του στην Αυστραλία

O βασιλιάς Κάρολος
O βασιλιάς Κάρολος
ΑΡ

Φουντώνουν οι φήμες περί περιοδείας του Βασιλιά Κάρολου στην Αυστραλία, καθώς ο μονάρχης βιάζεται να επιστρέψει κανονικά στα καθήκοντά του, μετά την περιπέτεια της υγείας του

Στον αέρα βρίσκεται το πρώτο ταξίδι του Βασιλιά Κάρολου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, εν μέσω της συνεχιζόμενης θεραπείας του για τον καρκίνο. Αφού ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζε είπε τον περασμένο μήνα ότι η χώρα «προετοιμάζεται για μια πιθανή επίσκεψη του Βρετανού μονάρχη στην Αυστραλία αργότερα αυτό το έτος», νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 75χρονος Βασιλιάς προετοιμάζεται για την επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αυτό το φθινόπωρο.

Μια βασιλική πηγή τόνισε ότι τίποτα δεν έχει αποκλειστεί και συνεχίζεται ο σχεδιασμός συνεχίζεται για μελλοντικές επισκέψεις και ταξίδια πάντα σύμφωνα με τις ιατρικές συμβουλές, καθώς μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν τα δεδομένα. Οι επισκέψεις στο εξωτερικό ειδικότερα είναι δεδομένο οτι θα επιβεβαιώνοντα πλησιέστερα στην ημερομηνία τους.

Πριν από τη διάγνωσή του με καρκίνο, ο βασιλιάς Κάρολος επρόκειτο να ταξιδέψει στην Αυστραλία για τη Συνάντηση των Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας (CHOGM), η οποία πραγματοποιείται στη Σαμόα και έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 24 Οκτωβρίου. Δεδομένου ότι η Αυστραλία είναι Το βασίλειο της Κοινοπολιτείας, αναγνωρίζουν τον Βρετανό μονάρχη ως αρχηγό του κράτους τους.

«Ο Βασιλιάς έδειξε τη συμπόνια του για τους Αυστραλούς που επλήγησαν από πρόσφατες φυσικές καταστροφές, όπως και οι Αυστραλοί έδειξαν συμπόνια και υποστήριξη για τον Βασιλιά μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο», είπε ο Αλμπανέζε τον περασμένο μήνα. «Ο βασιλιάς, η βασίλισσα και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στην Αυστραλία. Η κυβέρνησή μου βρίσκεται σε επαφή με πολιτείες και εδάφη σχετικά με επιλογές για μια πιθανή βασιλική επίσκεψη»

Μια βασιλική πηγή είπε πρόσφατα στο PEOPLE ότι ο μονάρχης και η ομάδα του σκέφτονται ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα εν μέσω «ενισχυμένης εμπιστοσύνης» υπό το φως της εξελιγμένης θεραπείας για τον καρκίνο που λαμβάνει, προσθέτοντας ότι ο βασιλιάς είναι «θετικός» και οι γιατροί του «αισιόδοξοι»

Ενώ συνεχίζει να εργάζεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας οι εμφανίσεις του Βασιλιά Καρόλου έχουν περιοριστεί από τότε που το παλάτι αποκάλυψε τη διάγνωση στις 5 Φεβρουαρίου, ωστόσο, προς το καλοκαίρι που μειώνεται ο κίνδυνος αερομεταφερόμενων ασθενειών, θα μπορούσε να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο δίνοντας το παρών σε περισσότερες εκδηλώσεις, όπως το Trooping the Colour, ο ετήσιος δημόσιος εορτασμός των γενεθλίων του μονάρχη που έχει οριστεί για τις 15 Ιουνίου φέτος.

«Ένα πράγμα που έχει μείνει εντελώς αναλλοίωτο είναι η όρεξή του για δουλειά», πρόσθεσε η βασιλική πηγή. Ο Πίτερ Φίλιπς, ανιψιός του βασιλιά, είπε πρόσφατα ότι ο μονάρχης είναι «πολύ πρόθυμος να επιστρέψει σε μια μορφή κανονικότητας». «Νομίζω όμως ότι τελικά, είναι πολύ απογοητευμένος. Είναι απογοητευμένος που δεν μπορεί να συνεχίσει και να κάνει ό,τι θέλει να κάνει», είπε ο γιος της πριγκίπισσας Άννας στο Royal Report του Sky News. «Αλλά είναι πολύ ρεαλιστής, [και] καταλαβαίνει ότι υπάρχει μια περίοδος του χρόνου που χρειάζεται πραγματικά να επικεντρωθεί στον εαυτό του».

Σε μια πολλά υποσχόμενη ένδειξη της βελτίωσης της υγείας του, ο βασιλιάς Κάρολος έκανε την πρώτη του σημαντική δημόσια εμφάνιση μετά τα νέα ότι πάσχει από καρκίνο το Πάσχα για να πάει στην εκκλησία με μέλη της βασιλικής οικογένειας. Μετά τη λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ, ο μονάρχης και η βασίλισσα Καμίλα χαιρέτησαν για λίγο το κοινό σε έναν-περίπατο έκπληξη. «Γίνε καλά σύντομα, Μεγαλειότατε», είπε μια γυναίκα σε ένα βίντεο που κοινοποίησε στο X η Rebecca English της Daily Mail, προτρέποντας τον Βασιλιά να απαντήσει: «Κάνω το καλύτερό μου!».