ΚΟΣΜΟΣ

Ο Έλον Μασκ φέρνει επανάσταση στην αυτοκίνηση: Στις 8/8 παρουσιάζει το «ρομποταξί» της Tesla

Ο Έλον Μασκ φέρνει επανάσταση στην αυτοκίνηση: Στις 8/8 παρουσιάζει το «ρομποταξί» της Tesla

Ο Έλον Μασκ είχε πάντα αδυναμία στα αυτόνομα οχήματα, υποστηρίζοντας ότι θα αποτελέσουν ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα της Tesla

Ιστορία στη αυτοκίνηση επιχειρεί να γράψει ο Έλον Μασκ ανακοινώνοντας ότι στις 8 Αυγούστου θα παρουσιάσει το... ρομποταξί της Tesla.

«Αποκαλυπτήρια ρομποταξί της Tesla στις 8/8», έγραψε απλά ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla (και ιδιοκτήτης του X πρώην Twitter).

Σύμφωνα με το CNNi, και στο παρελθόν ο Μασκ έχει αναφέρει ότι η Tesla θα κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο χωρίς χειριστήρια ενώ είχε αποκαλύψει ακόμα ότι τα αυτοκίνητα της Tesla που είναι εξοπλισμένα με πλήρη ικανότητα αυτοοδήγησης θα γίνονται, μέσω αναβαθμίσεων, σταδιακά όλο και καλύτερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μια πενταετία περίπου ο Μασκ είχε ανακοινώσει ότι αναμένει να αρχίσει να λειτουργεί ρομποταξί μέχρι το 2020 κάτι το οποίο ωστόσο δεν έγινε.

Τα ρομποταξί αυτά θα είχαν διάρκεια ζωής 11 χρόνια και θα μπορούσαν να διανύσουν 1,6 εκατ. χιλιόμετρα, αποφέροντας στην εταιρεία και στους ιδιοκτήτες τους κέρδη 30.000 δολαρίων κάθε χρόνο.