ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Ιράν: Η αεράμυνα των ΗΠΑ αναχαίτισε drones που κατευθύνονταν προς το Ισραήλ

Επίθεση Ιράν: Η αεράμυνα των ΗΠΑ αναχαίτισε drones που κατευθύνονταν προς το Ισραήλ

Ο Λευκός Οίκος από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το επικείμενο χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ είχε δηλώσει την απόλυτή στήριξή του στο Ισραήλ

Τα συστήματα αεράμυνας των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή έχουν αναχαιτίσει κάποια ιρανικά drones σύμφωνα με δύο αμερικανούς αξιωματούχους, χωρίς όμως να προσδιορίζουν πώς αναχαίτισαν τα drones και πού.

Ο Λευκός Οίκος εξάλλου, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το επικείμενο χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ είχε δηλώσει την απόλυτή στήριξή του στο Ισραήλ. Από την Παρασκευή ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε ξεκαθαρίσει ότι οι ΗΠΑ θα βοηθούσαν τον σύμμαχό τους.

«Είμαστε αφοσιωμένοι στην άμυνα του Ισραήλ» δήλωσε από τον Λευκό Οίκο. «Θα στηρίξουμε το Ισραήλ. Θα βοηθήσουμε το Ισραήλ να αμυνθεί και το Ιράν δεν θα επιτύχει».

Να σημειώσουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν δυνάμεις στο Ιράκ και τη Συρία που θα μπορούσαν να αναχαιτίσουν drones με κατεύθυνση προς το Ισραήλ, αναλόγως την τοποθεσία από την οποία έχουν εκτοξευθεί. Οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα έχουν αναχαιτίσει στο παρελθόν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, που εκτοξεύθηκαν από τους Χούθι στην Υεμένη.