ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν απειλεί τις ΗΠΑ: Αν βοηθήσετε το Ισραήλ θα χτυπήσουμε αμερικανικούς στόχους

Το Ιράν απειλεί τις ΗΠΑ: Αν βοηθήσετε το Ισραήλ θα χτυπήσουμε αμερικανικούς στόχους
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ιράν: Το μήνυμα δόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της Ελβετίας, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση

Ο αρχηγός του επιτελείου του ιρανικού στρατού απηύθυνε προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι εάν η Ουάσινγκτον παράσχει υποστήριξη σε τυχόν ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν, τότε η Τεχεράνη θα στοχεύσει αμερικανικές βάσεις ως απάντηση.

Το μήνυμα δόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της Ελβετίας, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται αξιωματούχο της κυβέρνησης, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ήδη πει στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι η Αμερική δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε επιθετική επιχείρηση κατά του Ιράν.

Εν τω μεταξύ, Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στους New York Times ότι οποιαδήποτε απάντηση του Ισραήλ θα είναι «συντονισμένη με τους συμμάχους του».

Το Ιράν επανέλαβε την Κυριακή μια προειδοποίηση προς το Ισραήλ, λέγοντας ότι δεν πρέπει να απαντήσει στην πρωτοφανή επίθεσή του σε ισραηλινό έδαφος και ότι τα επόμενα βήματά του θα είναι μεγαλύτερα σε περίπτωση που συμβεί αυτό.

Ο αρχηγός του επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, υποστράτηγος Μοχάμαντ Μπαγκερί, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι αν το Ισραήλ προβεί σε αντίποινα, η απάντηση του Ιράν θα είναι "πολύ μεγαλύτερη" από τον ολονύκτιο βομβαρδισμό, αναφέρει το Reuters.

Η Τεχεράνη εκτιμά ότι εκδικήθηκε και προειδοποιεί το Ισραήλ

Νωρίτερα, το Ιράν κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να μην αντιδράσει στρατιωτικά στην πρωτοφανή επίθεση την οποία εξαπέλυσε στη διάρκεια την νύκτας και παρουσίασε ως δικαιολογημένη απάντηση στο πλήγμα που κατέστρεψε το προξενείο του στη Δαμασκό.

«Το θέμα μπορεί να θεωρηθεί λήξαν», ανακοίνωσε η ιρανική αποστολή στον ΟΗΕ με μήνυμα που ανήρτησε τρεις ώρες μετά την έναρξη της ιρανικής επιχείρησης.

Ωστόσο παράλληλα προειδοποίησε πως, «αν το ισραηλινό καθεστώς διαπράξει νέο σφάλμα, η απάντηση του Ιράν θα είναι σημαντικά πιο σοβαρή».

Σχετικές ειδήσεις