ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Ιράν-Πρόεδρος Χερζόγκ: Η επίθεση του Ιράν ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου

Επίθεση Ιράν-Πρόεδρος Χερζόγκ: Η επίθεση του Ιράν ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου
Φωτογραφία Αρχειου/Getty Images

«Είναι καιρός ο κόσμος να αντιμετωπίσει την αυτοκρατορία του κακού της Τεχεράνης και να ξεκαθαρίσει ότι το ιρανικό καθεστώς ότι είναι απαράδεκτο», σημειώνει ο Χέρτζογκ

Αυστηρό μήνυμα προς το Ιράν και το καθεστώς Χαμενεΐ έστειλε ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χερτζόγκ σε συνέντευξή του στο δίκτυο Sky News, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε πως το Ισραήλ «εξετάζει όλες τις επιλογές» μετά την εναέρια επίθεση του Ιράν με εκατοντάδες drones και πυραύλους.

«Η επίθεση ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου», δήλωσε για την επίθεση. «Επειδή είμαστε περιορισμένοι και επείδή γνωρίζουμε τις επιπτώσεις και έχουμε διαβουλεύσεις με τους εταίρους μας εξετάζουμε όλες τις επιλογές και είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε τον λαό μας. Δεν είμαστε πολεμοχαρείς».

Προσθέτει ακόμη ότι η χθεσινή επίθεση είναι άλλο ένα παράδειγμα του πώς λειτουργεί το Ιράν «διασπείροντας τον τρόμο, τον όλεθρο και την αστάθεια σε όλο τον κόσμο».

«Είναι καιρός ο κόσμος να αντιμετωπίσει την αυτοκρατορία του κακού της Τεχεράνης και να ξεκαθαρίσει ότι το ιρανικό καθεστώς ότι είναι απαράδεκτο», σημειώνει ο Χέρτζογκ.