ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Νεκρός Διοικητής της Χεζμπολάχ έπειτα από ισραηλινό χτύπημα

Λίβανος: Νεκρός Διοικητής της Χεζμπολάχ έπειτα από ισραηλινό χτύπημα
ΑΠΕ–ΜΠΕ.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως «εξολόθρευσαν» στρατιωτικό Διοικητή της Χεζμπολάχ, στον Λίβανο.

Σφοδρές ήταν οι σημερινές επιθέσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ, με την τρομοκρατική οργάνωση του Λιβάνου να εκτοξεύει δύο επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο βόρειο Ισραήλ, ενώ, ο IDF ανακοίνωσε ότι «εξουδετέρωσε» κορυφαίο στρατιωτικό διοικητή σε αεροπορική επιδρομή.

Τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρώς στην επίθεση της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με αναφορές των Μέσων ενημέρωσης και τις τοπικές αρχές. Τα δύο –φορτωμένα με εκρηκτικά– μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν περιοχές κοντά στη βόρεια κοινότητα της Μπεΐτ Χιλέλ, σύμφωνα με τον IDF.

Η Χεζμπολάχ υποστήριξε ότι είχε στοχεύσει μία μονάδα του «Σιδηρού Θόλου» στην περιοχή. Η τρομοκρατική ομάδα έχει προβεί σε παρόμοιους ισχυρισμούς τους τελευταίους μήνες, οι οποίοι έχουν απορριφθεί από τον ισραηλινό στρατό.

Ακόμη, ο IDF επεσήμανε ότι διερευνά τον λόγο για τον οποίον δεν ήχησαν οι σειρήνες κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ, βίντεο που έχουν δημοσιοποιηθεί στα κοινωνικά δίκτυα, υποστηρίζεται πως δείχνουν ένα από τα drones να πετά πάνω από το Galilee Panhandle.

Σχετικές ειδήσεις