ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: 18 νεκροί από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Ράφα - Πλησιάζει η χερσαία επίθεση

Φονικές ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα
Φονικές ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα
ΑΡ

Γάζα: Τα ισραηλινά χτυπήματα στη Ράφα είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 18 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 14 παιδιά, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας

Ολονύκτια ισραηλινά χτυπήματα στη Ράφα σκότωσαν 18 άτομα, μεταξύ των οποίων 14 παιδιά, ανέφεραν οι υγειονομικοί αξιωματούχοι. Το πρώτο χτύπημα σκότωσε έναν άνδρα, τη γυναίκα του και το 3χρονο παιδί τους, σύμφωνα με το κοντινό νοσοκομείο του Κουβέιτ, το οποίο παρέλαβε τις σορούς. Η γυναίκα ήταν έγκυος και οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το μωρό, είπε το νοσοκομείο.

Το δεύτερο χτύπημα σκότωσε 13 παιδιά και δύο γυναίκες, όλα από την ίδια οικογένεια, σύμφωνα με τα αρχεία του νοσοκομείου, σύμφωνα με το Associated Press. Το Ισραήλ πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινές αεροπορικές επιδρομές στη Ράφα, όπου περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού των 2,3 εκατομμυρίων της Γάζας έχει αναζητήσει καταφύγιο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς αλλού.

Το Ισραήλ φέρεται να έχει αναπτύξει επιπλέον πυροβολικό και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού στην περιφέρεια της Λωρίδας της Γάζας, υποδηλώνοντας ότι ο στρατός προετοιμάζεται για την επί μακρόν απειλούμενη χερσαία επίθεση στη Ράφα, όπου Ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε ότι η Χαμάς έχει το τελευταίο της προπύργιο στη Γάζα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και αξιωματούχοι του ΟΗΕ, έχουν προειδοποιήσει ότι μια ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη νότια πόλη της Γάζας θα οδηγήσει σε «λουτρό αίματος».