ΚΟΣΜΟΣ

O Μαρκ Ζούκερμπεργκ «άφησε» μούσι και έγινε χαμός: «Είδε κανείς τον άντρα μου;» - Η viral φωτογραφία

O Mαρκ Ζούκερμπεργκ
O Mαρκ Ζούκερμπεργκ
ΑΡ

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δεν άφησε μούσι, μία φωτογραφία του με photoshop όμως έγινε viral και χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τον κάλεσαν να αλλάξει την εμφάνισή του

Όχι, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δεν άφησε μούσι, πολύ όμως πίστεψαν οτι έκανε πράγματι την αλλαγή και μάλιστα την επικρότησαν. Ο 39χρονος ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Meta ήταν trend αυτή την εβδομάδα αφού μια επεξεργασμένη φωτογραφία του έγινε viral επειδή έμοιαζε πολύ διαφορετικός και, τουλάχιστον σύμφωνα με το διαδίκτυο,...πολύ καλός.

Στις 18 Απριλίου, ο Ζούκερμπεργκ ανέβασε ένα βίντεο στο Instagram με τον ίδιο να ανακοινώνει μια «νέα έκδοση του Meta AI», χάρη σε ένα προσεκτικά επεξεργασμένο στιγμιότυπο οθόνης από το απόσπασπα ωστόσο- ο κόσμος δεν ασχολήθηκε με την ανακοίνωσή του, αλλά με το....ψεύτικο μούσι του. Αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta δημοσίευσε το βίντεο, ο Mike Rundle, του οποίου το όνομα χρήστη στο X (πρώην Twitter) είναι @flyosity, πρόσθεσε μούσι και μουστάκι στο πρόσωπο του Ζούκερμπεργκ που χαμογελούσε ελαφρά και ανέβασε τη φωτογραφία στην πλατφόρμα.

Η αρχική ανάρτησή του σσυγκέντρωσε περισσότερες από 2 εκατομμύρια προβολές και μία ακόμη με τον «mr Facebook» χωρίς γένια και διπλα την αλλαγμένη φωτογραφία και τη με λεζάντα «είναι τρελό πόσο πολύ μια γενειάδα μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός άνδρα» συγκέντρωσε περισσότερες από 22 εκατομμύρια προβολές.

Πιστεύοντας ότι ο δισεκατομμυριούχος είχε όντως αλλάξει κάτι, οι άνθρωποι έσπευσαν σε διάφορες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να σχολιάσουν τη νέα του εμφάνιση. Αφού το στιγμιότυπο έφτασε στο Instagram – όπου το The Shade Room το αναδημοσίευσε και ρώτησε: «Πιστεύετε ότι πρέπει να προχωρήσει και να αφήσει τα γένια;», το όλο θέμα τράβηξε ακόμη και την προσοχή του ίδιου του Ζούκερμπεργκ.

«Εντάξει ποιος το έκανε αυτό;» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta. Όταν οι άνθρωποι έμαθαν ότι η φωτογραφία δεν ήταν, στην πραγματικότητα, αληθινή, απογοητεύτηκαν. Πολλοί τον προέτρεψαν να κάνει τη φωτογραφία πραγματικότητα. «Αδερφέ, άφησε γένια», έγραψε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος πρόσθεσε, «Πρέπει να αποκτήσεις γένια πραγματικά».

Ο ίδιος ο Ζούκερμπεργκ φαινομενικά έλαβε υπόψη τις συστάσεις. Σε μια ανάρτηση στο Instagram Stories που κοινοποιήθηκε από πολλούς δημοσιογράφους καθώς και από τον Rundle, ο δισεκατομμυριούχος μοιράστηκε μια φωτογραφία ενός ξυραφιού δίπλα σε ένα σκεπτόμενο emoji προσώπου.

Έγνεψε επίσης καταφατικά στους ανθρώπους που προτιμούσαν το ψεύτικο, γενειοφόρο πρόσωπό του από το σύνηθηες, ξυρισμένο ανεβάζοντας ως soundtrack το τραγούδι του Jack Harlow, «They Don't Love It». Σχολιάζοντας το σάλο που ξέσπασε ο Rundle είπε: «Μου αρέσει που ο Zουκ πέρασε από το να αναρωτιέμαι ποιος έκανε το photoshop στο να σκέφτεται να μην ξυριστεί πια μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Συμβαίνει!"

Ακόμη και η σύζυγος του μεγιστάνα Πρισίλα Τσαν, σχολίασε με χιούμορ το θέμα ανεβάζοντας τη φωτογραγία του με μούσι στα Instagram Stories της με το σχόλιο «Είδε κανείς τον άντρα μου;»