ΚΟΣΜΟΣ

«Sugar Baby Riri»: Πώς μια 25χρονη «τύλιξε» τρεις πενηντάρηδες και την «πάτησε» από 26χρονο ζιγκολό

Ιαπωνέζα
«Sugar Baby Riri»
social media

Η 25χρονη έδινε και συμβουλές προωθώντας σχετικό εγχειρίδιο για το πώς μπορούν οι γυναίκες να «ξεγελάσουν« μεγαλύτερους άνδρες με διάφορα «κόλπα» και συναισθηματικούς εκβιασμούς

Σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών και χρηματικό πρόστιμο 48.500 ευρώ καταδικάστηκε μία 25χρονη Ιαπωνέζα - η οποία πήρε το παρατσούκλι «Sugar Baby Riri»- εξαιτίας της εξαπάτησης τριών ανδρών, από τους οποίους «άρπαξε» περίπου 950.000 ευρώ μέσω μιας ρομαντικής απάτης και για την πώληση ενός εγχειριδίου σχετικά με τον τρόπο διάπραξης παρόμοιων πράξεων.

Η κατηγορούμενη, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Mai Watanabe, ξόδεψε τα χρήματα που έλαβε από τους τρεις άνδρες σε έναν τέταρτο «host» ή κατά το κοινώς λεγόμενο ζιγκολό, τον οποίο ερωτεύτηκε, με σκοπό να τον κάνει Νο 1 στο κλαμπ όπου εργάζεται στο Τόκιο.

Ο δικαστής υποστήριξε ότι «το κίνητρό της να συμβάλει στις πωλήσεις ενός οικοδεσπότη είναι πραγματικά εγωιστικό και δεν υπάρχει περιθώριο για επιείκεια», κατηγορώντας την ότι εκμεταλλεύτηκε τα συναισθήματα (των θυμάτων) για εκείνη.

Η 25χρονη ομολόγησε την ενοχή της και εμφανίστηκε μετανιωμένη στο δικαστήριο.

Η Watanabe, η οποία πήρε το παρατσούκλι "Itadakijoshi Riri-chan", (στα ιαπωνικά), που σε ελεύθερη μετάφρασή είναι περίπου ως «Sugar Baby Riri», έβγαινε με μεγαλύτερους άνδρες και τους εξαπατούσε, αποσπώντας τους χρήματα, λέγοντάς τους φανταστικές σπαρακτικές ιστορίες για τον εαυτό της για να κερδίσει τη συμπάθειά τους.

Το Itadakijoshi, που σημαίνει κυριολεκτικά κορίτσια που εισπράττουν, αναφέρεται σε νεαρές γυναίκες που βγαίνουν ραντεβού ή κάνουν σεξ με μεγαλύτερους άνδρες με αντάλλαγμα οικονομικά οφέλη. Με πολλές τέτοιες γυναίκες να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά από τους άνδρες τα τελευταία χρόνια, το itadakijoshi προτάθηκε ως ένα από τα 30 κορυφαία τσιτάτα του 2023.

Η 25χρονη κατηγορήθηκε ότι εξαπάτησε τους τρεις άνδρες γύρω στα 50 τους, από το 2021 έως το 2023 και ότι βοήθησε μια 21χρονη να εξαπατήσει άλλους δύο άνδρες, από τους οποίους πήρε 60.600 ευρώ, το 2022 πουλώντας της ένα σχετικό εγχειρίδιο συμβουλών.

Κατηγορήθηκε επίσης για αδήλωτα εισοδήματα και φοροδιαφυγή.

Εγχειρίδιο: Πώς να πείτε ψέματα στους άνδρες

Στο βιβλίο που προωθούσε η 25χρονη δίνει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το πώς να γίνεις φίλη με άντρες από τους οποίους είναι «Εύκολο να πάρεις χρήματα». Αυτό περιλαμβάνει «λυπημένους, μοναχικούς» άντρες, που «δεν έχουν χόμπι και προφανή λόγο να ζουν» και άντρες «χωρίς εμπειρία στον έρωτα».

Προτρέπει τους αναγνώστριες να αναπτύξουν μια σχέση και στη συνέχεια να επικαλεστούν μια έκτακτη ανάγκη –π.χ. καθυστερήσεις στο ενοίκιο– για να πείσουν αυτούς τους άνδρες να δώσουν χρήματα. Με άλλα λόγια, δίδασκε ξεκάθαρα στις γυναίκες πώς να λένε ψέματα και να αποκομίζουν κέρδη.

Η βιομηχανία των «host»

Η 25χρονη έβγαλε σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο όταν συνελήφθη, ζούσε σε ένα ξενοδοχείο και το μόνο που είχε πάνω της ήταν ένα σπασμένο smartphone, κάτι λιγότερο από 100 δολάρια και μία επαγγελματική κάρτα για έναν «host», κάτι που εξηγεί, πού πήγαν όλα τα χρήματά της.

Η Watanabe αναγνώρισε στο δικαστήριο ότι έδωσε όλα τα χρήματά της σε έναν 26χρονο με το όνομα Tanaka, που εργάζεται σε κλαμπ ως «host»

Τα εν λόγω κλαμπ στην Ιαπωνία είναι μπαρ όπου άντρες «host» μιλάνε και πίνουν με γυναίκες πελάτες. Οι θαμώνες πληρώνουν ωριαία αμοιβή και κερνούν τα ποτά στους «host».

Μερικές γυναίκες παγιδεύονται τόσο πολύ στη ζωή του «host» που ξοδεύουν υπερβολικά χρηματικά ποσά για να γίνουν ο κορυφαίος πελάτης ενός συγκεκριμένου «host». Σε ακραίες περιπτώσεις, οι γυναίκες καταφεύγουν ακόμα και στην πορνεία για να συντηρούν τους «host». Όπως συνέβη στην περίπτωση της 25χρονης.

Οι λέσχες «host» είναι μια ακμάζουσα επιχείρηση, με ορισμένα καταστήματα να αποφέρουν περισσότερες από 600.000 ευρώ σε έναν μόνο μήνα.