ΚΟΣΜΟΣ

Μπράιαν Τζόνσον: Η μυστική τροφή που «νικάει τον θάνατο» -Συμβουλές από τον γκουρού της αντιγήρανσης

O Mπράιαν Τζόνσον θέλει να νικήσει το γήρας
O Mπράιαν Τζόνσον θέλει να νικήσει το γήρας
ΑΡ

Ο γκουρού κατά της γήρανσης Μπράιαν Τζόνσον μοιράζεται ένα μοναδικό συστατικό που χρησιμοποιεί καθημερινά και τον βοηθά στην προσπάθειά του να...κατακτήσει την αθανασία και την αιώνια νεότητα

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Μπράιαν Τζόνσον, γνωστός για την εμμονή του με την αντιγήρανση, μοιράστηκε ένα από τα βασικά συστατικά που χρησιμοποιεί καθημερινά για να διατηρείται νέος. 0 46χρονος Τζόνσον λέει ότι κάθε μέρα τα τελευταία τρία χρόνια τρώει σοκολάτα για να τον βοηθήσει στην προσπάθειά του να εξαπατήσει τον θάνατο, σύμφωνα με το τελευταίο του βίντεο στο YouTube.

«Μερικές φορές τα πράγματα που είναι καλά για εμάς δεν τα κάνουμε», λέει ο Τζόνσον στο βίντεο, το οποίο έχει ξεπεράσει τις 500 χιλιάδες προβολές από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη. Ο εκκεντρικός «Κροίσος» δεν καταβροχθίζει βέβαια μπάρες σοκολάτας, αλλά καταναλώνει καθημερινά μετρημένη δόση κακάο για να τον βοηθήσει στην αναζήτηση της υγείας του.

Εξηγεί μια μακρά λίστα με τα οφέλη που έχει το κακάο στον οργανισμό και ισχυρίζεται ότι η κατανάλωση μιας υγιεινής ποσότητας κακάο καθημερινά μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία του εγκεφάλου, τις εκτελεστικές λειτουργίες, τη μακροπρόθεσμη μνήμη και την υγεία της καρδιάς.

Αλλά ο Καλιφορνέζος μεγιστάνας της τεχνολογίας τόνισε ότι δεν είναι όλα το κακάο «υψηλής ποιότητας». «Αν ψάχνετε να αγοράσετε κακάο υψηλής ποιότητας, πρέπει να ψάξετε για πολλά πράγματα. Το πρώτο είναι να είναι καθαρό το κακάο, το δεύτερο είναι να είναι οργανικό, το τρίτο να έχει ελεγχθεί για βαρέα μέταλλα και το τέταρτο να έχει υψηλό αριθμό αντιοξειδωτικών φλαβονολών».

Ο Τζόνσον που το κατάστημά του Blueprint πουλά κακάο, το οποίο ισχυρίζεται ότι η ομάδα έχει «ψάξει σε όλο τον κόσμο» και «δοκίμασε» να βρει το πιο υγιεινό διαθέσιμο - τόνισε ότι ενδιαφέρεται περισσότερο το κοινό του να καταναλώνει περισσότερες τροφές «υψηλής ποιότητας» παρά να αγοράζει απευθείας από το κατάστημά του.

«Υπάρχει αυτή η υπόθεση ότι εάν το φαγητό βρίσκεται στα σούπερ μάρκετ μας, κατά κάποιο τρόπο έχει περάσει από κάποια διαδικασία διασφαλίζοντας ότι είναι ασφαλές. Αυτό δεν είναι αλήθεια», εξηγεί. Στη συνέχεια, ο Τζόνσον δείχνει μερικές απλές συνταγές στις οποίες ενσωματώνει σκόνη κακάο του για να χορτάσει καθημερινά.

Αναμιγνύοντάς το με λίγη «πουτίγκα με ξηρούς καρπούς», ο μεγιστάνας της τεχνολογίας αποκαλεί την προσθήκη «νόστιμη». Βάζει επίσης λίγη από τη σκόνη πάνω από μερικά «σούπερ λαχανικά» -τα οποία δεν λατρεύει- αλλά στη συνέχεια τα ανακάτεψε με λίγο βούτυρο ξηρών καρπών, ακόμη και με καφέ.

Ο Τζόνσον δεν είναι άγνωστος στο να δοκιμάζει νέα κόλπα κατά της γήρανσης. Έχει κερδίσει τεράστια προσοχή τον τελευταίο χρόνο λόγω των αμφιλεγόμενων και ανορθδόδοξων για κάποιους μεθόδων του για να ζήσει για πάντα. Κάποτε έλαβε μεταγγίσεις αίματος από τον 17χρονο γιο του σε μια προσπάθεια να έχει τη μικρότερη δυνατή βιολογική ηλικία.

Ο «βιοχάκερ» ξοδεύει περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε καθεστώτα για να αντιστρέψει την ηλικία του, τα οποία ονόμασε «Project Blueprint». Υποστήριξε επίσης τον Φεβρουάριο ότι νίκησε τόσο την απώλεια μαλλιών όσο και το γκριζάρισμα χρησιμοποιώντας μερικές μοναδικές μεθόδους, παρά το ότι όπως είπε «γενετικά» θα έπρεπε να είναι φαλακρός.