ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν αναπολεί την εποχή που η Ιερουσαλήμ ήταν... οθωμανική

Ο Ερντογάν αναπολεί την εποχή που η Ιερουσαλήμ ήταν... οθωμανική

Τα «περασμένα μεγαλεία», όπως δηλαδή τα αντιλαμβάνεται ο τουρκικός εθνικισμός, θυμήθηκε ξανά ο Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

«Οι πρόγονοί μου υπηρέτησαν την Ιερουσαλήμ για 400 χρόνια. Η κληρονομιά τους δεν μπορεί να διαγραφεί», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, ενθυμούμενος το οθωμανικό παρελθόν.

«Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τους αδελφούς μας τη Χαμάς, που υπερασπίζονται την πατρίδα τους ενάντια στους κατακτητές, ως την Εθνική Αντίσταση της Παλαιστίνης», πρόσθεσε, λέγοντας ότι «οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα αντιστέκονται εδώ και 203 ημέρες. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει από εμάς να παραμείνουμε σιωπηλοί απέναντι στη γενοκτονία».

«Ο Νετανιάχου, όπως όλοι οι κακοποιοί πριν από αυτόν, έχει χαράξει το όνομά του στην ιστορία με ντροπή ως χασάπης της Γάζας», επανέλαβε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όποιος ψάχνει για «’’μοντέρνους φαραώ’’ δεν χρειάζεται να κοιτάξει μακριά, απλά να κοιτάξει αυτούς που σκότωσαν ανελέητα 35.000 Παλαιστίνιους τις τελευταίες 203 ημέρες» δήλωσε ο Ερντογάν.

«Το τέμενος Αλ-Άκσατης Ιερουσαλήμ αντιμετωπίζει όλο και περισσότερη ‘’παρενόχληση’’, με την ταυτότητα της αρχαίας πόλης να διαγράφεται από το Ισραήλ βήμα προς βήμα» σχολίασε.