ΚΟΣΜΟΣ

Εκρέμ Ιμάμογλου: Ονόμασε τη Χαμάς για πρώτη φορά «τρομοκρατική οργάνωση» - Διχάζονται οι Κεμαλιστές

Εκρέμ Ιμάμογλου: Ονόμασε τη Χαμάς για πρώτη φορά «τρομοκρατική οργάνωση» - Διχάζονται οι Κεμαλιστές

«Τρομοκρατική οργάνωση» αποκάλεσε ο Εκρέμ Ιμάμογλου τη Χαμάς για πρώτη φορά.

Ο Ιμάμογλου για πρώτη φορά ονόμασε τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση, προκαλώντας την αντίδραση του τουρκικού λαού.

«Φυσικά η Κωνσταντινούπολη έχει πάντα λόγο στην εξωτερική πολιτική. Διότι η Κωνσταντινούπολη είναι μια σημαντική πόλη. Στην πραγματικότητα αυτό αποτελεί μια σημαντική υπόσχεση εκ μέρους μας όσον αφορά την εξωτερική πολιτική. Μέσω των πόλεων και των δήμων τους, διοργανώνουμε συναντήσεις με εξαιρετικά και όμορφα μηνύματα για τη γεωγραφία των Βαλκανίων», ανέφερε αρχικά ο Ιμάμογλου.

Αναφορά έκανε και στον δήμαρχο Αθηναίων λέγοντας: «Μετά από εμένα ανέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων, τώρα ο δήμαρχος των Τιράνων θα είναι ο επικεφαλής από τις αρχές του επόμενου έτους, ο δήμαρχος του Σαράγιεβου θα είναι ο πρόεδρος της επόμενης περιόδου»

«Θα συνεχίσουμε να εκφραζόμαστε στη διεθνή σκηνή χωρίς δισταγμό, χωρίς να αποφεύγουμε να μιλάμε, ιδιαίτερα μέσα για τον αγώνα ενάντια στην οικονομική, κλιματική και άλλες κρίσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος, όπως οι μετανάστευση και οι πρόσφυγες», είναι ακόμα κάποιες από τις δηλώσεις του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης.

Η παράταξη δίχασε τους Κεμαλιστές καθώς πηγαίνει κόντρα στη θέση του κόμματος αλλά και κόντρα στο κοινό αίσθημα της Τουρκίας. Ο τούρκος δήμαρχος φαίνεται ότι θέλει να λαμβάνει θέση για την εξωτερική πολιτική της χώρας αφού πλέον του ανοίγεται ο δρόμος προς την εξουσία.