ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στο Βερολίνο: Νέα επίθεση με θύμα πολιτικό - Ξυλοκόπησαν πρώην δήμαρχο

Επίθεση δέχθηκε Γερμανιδα πολιτικός
Επίθεση δέχθηκε Γερμανιδα πολιτικός
ΑΡ

Γερουσιαστής του Βερολίνου δέχθηκε επίθεση στο κεφάλι καθώς αυξάνονται οι επιθέσεις σε Γερμανούς πολιτικούς

Η Franziska Giffey, γερουσιαστής του Βερολίνου και πρώην δήμαρχος της πόλης, τραυματίστηκε όταν ένας άνδρας τη χτύπησε από πίσω με ένα βαρύ αντικείμενο σε μια τοπική βιβλιοθήκη, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η Giffey, τοπικη υπουργός Οικονομίας και μέλος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), χτυπήθηκε στο κεφάλι και τον λαιμό με μια τσάντα που περιείχε κάτι σκληρό, ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας, προσθέτοντας οτι μετέβη στο νοσοκομείο για λίγο.

Η επίθεση σημειώθηκε σε μια περίοδο αυξανόμενης ανησυχίας στη Γερμανία για ένα αυξανόμενο κύμα επιθέσεων εναντίον πολιτικών.

Τέσσερις Γερμανοί έφηβοι ερευνώνται για μια βίαιη επίθεση στον Μathias Ekke, Ευρωβουλευτή των Σοσιαλδημοκρατών, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Ο Ecke κλωτσήθηκε και ξυλοκοπήθηκε στο έδαφος το βράδυ της Παρασκευής καθώς έβαζε αφίσες για λογαριασμό του SPD στην ανατολική πόλη της Δρέσδης.

Η επίθεση προκάλεσε σοκ και οργή στη Γερμανία, με πολιτικούς από διάφορα κόμματα να καταδικάζουν τη βία και να προειδοποιούν για μια απειλή στη γερμανική δημοκρατία.

Μερικά λεπτά πριν από την επίθεση εναντίον του Εκke, σύμφωνα με την αστυνομία, μία τετραμελής ομάδα είχε επιτεθεί εναντίον ενός 28χρονου που μετέχει στην προεκλογική εκστρατεία των Πρασίνων στη διάρκεια αφισοκόλλησης στην ίδια περιοχή της Δρέσδης.