ΚΟΣΜΟΣ

Γνωστός Σλοβάκος λογοτέχνης ο 71χρονος που πυροβόλησε τον Ρόμπερτ Φίτσο

Γνωστός Σλοβάκος λογοτέχνης ο 71χρονος που πυροβόλησε τον Ρόμπερτ Φίτσο

Πολλαπλούς πυροβολισμούς δέχθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας καθώς έβγαινε από ένα κτίριο στο οποίο συμμετείχε σε συνεδρίαση της κυβέρνησης.

Όλα έγιναν λίγο πριν από τις 4 το μεσημέρι στην πόλη Χάντλοβα 180 χιλιόμετρα από την Μπρατισλάβα. Ο δράστης πλησίασε τον 59χρονο πρωθυπουργό της Σλοβακία και τον πυροβόλησε αρκετές φορές.

Ο Φίτσο μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο πλησιέστερο νοσοκομείο Μπάνσκα Μπιστρίτσα.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός είπε στο Reuters ότι ο πρωθυπουργός διατηρούσε τις αισθήσεις του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο της πόλης Χάντλοβα και ότι οι ζωτικές του λειτουργίες έχουν σταθεροποιηθεί.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είπε ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία. Σύμφωνα με Σλοβακικά ΜΜΕ δράστης φέρεται να είναι ένας διάσημος συγγραφέας και μέλος της αντιπολίτευσης, ο Juraj Cintula.

Η στιγμή της σύλληψης κατεγράφη από ερασιτεχνικό βίντεο:

Η στιγμή που ο τραυματισμένος Ρόμπερτ Φίτσο μεταφέρεται από άνδρες της ασφάλειάς του στην κυριολεξία «σηκωτός» στο πρωθυπουργικό αυτοκίνητο, δευτερόλεπτα μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, καταγράφηκε σε κάμερεα.

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις και οι καταδίκες τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και από αρχηγούς κρατών.