Ορίστηκε η ημερομηνία του συνεδρίου για την εκλογή διαδόχου του Κιμ Γιονγκ-ιλ στη Β.Κορέα

Ορίστηκε η ημερομηνία του συνεδρίου για την εκλογή διαδόχου του Κιμ Γιονγκ-ιλ στη Β.Κορέα
Μετά από σειρά αναβολών ορίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος της Βόρειας Κορέας που θα έχει ω

Μετά από σειρά αναβολών ορίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος της Βόρειας Κορέας που θα έχει ως βασικό θέμα την εκλογή νέου ηγέτη.


«Το συνέδριο του Εργατικού Κόμματος της Κορέας για την εκλογή του ανώτατου διοικητικού οργάνου του θα γίνει στην Πιονγιάνγκ στις 28 Σεπτεμβρίου», ανέφερε το Κεντρικό Πρακτορείο Πληροφοριών, χαρακτηρίζοντας το συνέδριο «ιστορικό».


Οι αναλυτές εκτιμούν, ότι στο συνέδριο αυτό αναμένεται να οριστεί ο διάδοχος του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ιλ και να ανοίξει ο δρόμος για την αντικατάστασή του από το νεότερο γιο του, Γιονγκ-Ουν.


Το συνέδριο είχε προγραμματιστεί για τις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά στη συνέχει αναβλήθηκε, χωρίς να δοθεί κάποια εξήγηση, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η κακή κατάσταση της υγείας του Βορειοκορεάτη ηγέτη οδήγησε στην αναβολή του συνεδρίου. Ο ίδιος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπέστη εγκεφαλικό το 2008.