ΚΟΣΜΟΣ

Δεν είναι παράφρονας ο Μπρέιβικ, λέει η υπεράσπιση

Δεν είναι παράφρονας ο Μπρέιβικ, λέει η υπεράσπιση

Να μην κρίνουν παράφρονα το μακελάρη της Νορβηγίας, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, και να του δώσουν την ευκαιρία να αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις του ζήτησε ο συνήγορος του

"Κυνικό τρομοκράτη" χαρακτήρισε τον Μπρέιβικ η υπεράσπιση και κατά συνέπεια ο κατηγορούμενος έχει ικανότητα καταλογισμού, δήλωσε σήμερα ο συνήγορός του, Γκέιρ Λίπεσταντ, ζητώντας ο πελάτης του να αθωωθεί ή να του επιβληθεί η επιεικέστερη δυνατή ποινή.

"Είναι η τρομοκρατία, με απόλυτο κυνισμό και χωρίς ενδοιασμούς, που υποκινεί περισσότερο από ό,τι άλλο τις πράξεις του", είπε ο Λίπεσταντ.

Καταλήγοντας ο Λίπεσταντ επανέλαβε το αίτημα του Μπράιβικ να αθωωθεί για τις χειρότερες πράξεις βίας που έχουν σημειωθεί στη Νορβηγία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς ο πελάτης του έκρινε ότι δρούσε "από ανάγκη" για να προστατεύσει τη Νορβηγία.

Θυμίζουμε ότι η νορβηγική εισαγγελία ζήτησε χθες τον εγκλεισμό του Μπράιβικ σε ψυχιατρική κλινική , κρίνοντας ότι είναι ψυχωτικός και δεν ήταν ποινικά υπεύθυνος όταν δολοφόνησε 77 ανθρώπους πέρυσι.