ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Άσανζ: Ο Ισημερινός ανακάλεσε την πρέσβειρα στο Λονδίνο

Υπόθεση Άσανζ: Ο Ισημερινός ανακάλεσε την πρέσβειρα στο Λονδίνο

Ο Ισημερινός ανακάλεσε την πρέσβειρά του στο Λονδίνο στο πλαίσιο της εξέτασης του αιτήματος για παροχή ασύλου στον ιδρυτή του ιστότοπου Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ

ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Ραφαέλ Κορέα.

"Ανακαλέσαμε την πρέσβειρά μας στο Λονδίνο για διαβουλεύσεις, διότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση", τόνισε ο Κορέα σε ραδιοφωνική του ομιλία.

Ο Ασάνζ έχει καταφύγει από την Τρίτη στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση. Ο 40χρονος Ασάνζ έχει δηλώσει πως φοβάται πιθανή έκδοσή του από τις σουηδικές αρχές στις ΗΠΑ όπου μπορεί να δικαστεί για κατασκοπεία μετά την δημοσιοποίηση από τον ιστότοπό του απόρρητων αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων.

"Θα αντιμετωπίσουμε το θέμα υπεύθυνα και σοβαρά, αλλά δεν θα δεχτούμε πιέσεις απ'όπου και αν προέρχονται", πρόσθεσε ο Κορέα.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού διευκρίνισε πως η πρέσβειρα της χώρας του Αννα Αλμπαν είχε συνομιλίες με τις βρετανικές αρχές για την υπόθεση του Ασάνζ.

"Λάβαμε ένα ενημερωτικό σημείωμα με την άποψη της βρετανικής κυβέρνησης και θα το λάβουμε υπ'όψιν, όμως την τελική απόφαση θα τη λάβει ο Ισημερινός", κατέληξε ο Κορέα.