ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Αφρική: Χιμπατζήδες τραυμάτισαν σοβαρά ξεναγό πάρκου

Νότια Αφρική: Χιμπατζήδες τραυμάτισαν σοβαρά ξεναγό πάρκου

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ένας Αμερικανός ζωολόγος, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε από δύο χιμπατζήδες σε πάρκο της Νοτίου Αφρικής.

Ο Άντριου Όμπερλι, ήταν συνοδός σε μια ομάδα τουριστών στο ξακουστό πάρκο Τσιμπ Ίντεν (Ο παράδεισος των Χιμπατζήδων), όταν δύο μεγάλοι χιμπατζήδες του έκαναν επίθεση. Αφού τον έσυραν στο σημείο που επιθυμούσαν, τον δάγκωσαν σε πολλά σημεία του σώματός του, με το θύμα να μεταφέρεται σε νοσοκομείο.

Εκπρόσωπος των συνεργείων διάσωσης του πάρκου, σε δηλώσεις του τόνισε: «Όταν τον βρήκαμε, ήταν διπλωμένος σε εμβρυακή στάση και έφερε σοβαρά τραύματα, δαγκωνιές, κακώσεις, μερικό ακρωτηριασμό από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών.

Έχει χάσει ένα αυτί, πολλά δάχτυλα των χεριών και των ποδιών, έχει βαθιά τραύματα, το δέρμα και οι μύες του ήταν κυριολεκτικά ξεσκισμένοι στο ένα πόδι και το ένα χέρι. Επίσης, φέρει κατάγματα».

Σύμφωνα με μαρτυρίες τουριστών, οι δύο χιμπατζήδες τον έσυραν πίσω από το φράχτη του περιβόλου τους.

Να σημειωθεί πως στο παρελθόν στο συγκεκριμένο πάρκο δεν είχε σημειωθεί ποτέ παρόμοια επίθεση, ενώ οι υπεύθυνοι του πάρκου είχαν εκδώσει ανακοίνωση πως «επειδή οι χιμπατζήδες είχαν κακοποιηθεί από ανθρώπους, δεν θα πρέπει κάποιος να πλησιάζει χωρίς να έχει την απόλυτη προσοχή του στραμμένη στα ζώα».