Φτώχεια καταραμένη

Με το φόβο της φτώχειας ζει ένας στους δύο Γάλλους σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό της Secours populaire français που

Με το φόβο της φτώχειας ζει ένας στους δύο Γάλλους σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό της Secours populaire français που διενήργησε το ινστιτούτο Ipsos.
Οι Γάλλοι εκτιμούν πως κάποιος μπορεί να θεωρηθεί φτωχός όταν το εισόδημα του δεν ξεπερνά τα 1.003 ευρώ μηνιαίως, ενώ επισήμως ως κατώτερο όριο φτώχειας έχει οριστεί τα 910 ευρώ.


Το 53% των Γάλλων δήλωσε πως βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο «να γνωρίσει πραγματικά το τι θα πει φτώχεια», το 33% εξ αυτών όντως αναγκάστηκε να την αντιμετωπίσει, ενώ το 20% δεν χρειάστηκε. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 84% των Γάλλων πιστεύει ότι οι μελλοντικές γενιές θα υποφέρουν περισσότερο, ενώ το 53% χαρακτηρίζει τον κίνδυνο αυτό ως «πολύ υψηλό».
 

«Είμαστε μάρτυρες ενός παλιρροϊκού κύματος δυστυχίας. Η έρευνα αυτή είναι αντανάκλαση του τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος της Secours populaire français, Ζουλιέν Λοπρέτρ.