ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Καταδίκασε τις βίαιες επιθέσεις σε Λιβύη και Αίγυπτο

ΟΗΕ: Καταδίκασε τις βίαιες επιθέσεις σε Λιβύη και Αίγυπτο

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε σήμερα "με τον εντονότερο τρόπο" τις επιθέσεις κατά του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη και την εισβολή των διαδηλωτών στον περίβολο της αμερικανικής πρεσβείας στο Κάιρο.

Σε ανακοίνωσή τους τα 15 μέλη του Συμβουλίου εκτιμούν ότι οι πράξεις αυτές είναι "αδικαιολόγητες, όποια και αν ήταν τα κίνητρά τους" και επαναβεβαίωσαν "τη θεμελιώδη αρχή του απαραβίαστου των χώρων διπλωματικών και προξενικών αποστολών" και την υποχρέωση για τις χώρες που τις φιλοξενούν να τις προστατεύουν.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Τυνησίας Μονσέφ Μαρζούκι κατήγγειλε σήμερα κατά τη διάρκεια μιας γρήγορης επίσκεψής του στην Τρίπολη, τη θανατηφόρα επίθεση κατά του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, αποκαλώντας την "τρομοκρατική πράξη".

"Αυτές οι βρώμικες τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον αυτού του λαού είναι επίσης και ένα σκληρό πλήγμα για την Τυνησία. Η ασφάλεια της Λιβύης είναι επίσης η ασφάλεια της Τυνησίας", δήλωσε ο Μαρζούκι στην τηλεόραση της Λιβύης από το αεροδρόμιο της Μιιτίγκα.

Σε ανακοίνωσή της η Προεδρία της Τυνησίας αναφέρει ότι η επίθεση αυτή είναι "ο καρπός του μίσους και η επιδοκιμασία μιας κουλτούρας της βίας από αυτούς που δεν θέλουν τη σταθερότητα στην περιοχή".