ΚΟΣΜΟΣ

Αλ Κάιντα: Βίντεο με τους τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου

Αλ Κάιντα: Βίντεο με τους τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου

Δύο από τους 19 αεροπειρατές που κατέλαβαν τέσσερα αμερικανικά πολιτικά αεροσκάφη και πραγματοποίησαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, εμφανίζονται σε βίντεο που δημοσιοποίησε μόλις σήμερα η Αλ Κάιντα, έντεκα χρόνια μετά το θάνατό τους.

Στο βίντεο, ο Σαλίμ αλ-Χάζμι και ο Χάλεντ αλ-Μιχντάρ διαβάζουν τη διαθήκη τους και δηλώνουν ότι προχωρούν στην ενέργεια αυτή στο πλαίσιο του πολέμου για την εκδίωξη των αμερικανικών δυνάμεων από την αραβική χερσόνησο.

Ο Μιχντάρ, με στρατιωτική στολή και το κεφάλι καλυμμένο με λευκό σαρίκι, έχοντας δίπλα του ένα πολυβόλο, δηλώνει ότι διαβάζει τη διαθήκη του στις 21 Σαφάρ 1422, σύμφωνα με το ισλαμικό ημερολόγιο, δηλαδή 26 Απριλίου 2001.

Ο Σαουδάραβας φέρεται να έφθασε στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2000.

«Οι άραβες ηγέτες προχώρησαν μακριά στην προδοσία του έθνους τους και επέτρεψαν στους χριστιανούς Αμερικανούς να ριζώσουν στο λίκνο των δύο ιερών τόπων» του Ισλάμ, τη Μέκκα και τη Μεδίνα, τονίζει.

Ο Χάζμι, επίσης Σαουδάραβας, που εμφανίζεται με σκουρόχρωμο ένδυμα και λευκό σαρίκι, δηλώνει ότι η ενέργειά του εντάσσεται «στο πλαίσιο του ιερού πολέμου κατά των ΗΠΑ και όσων τις υποστηρίζουν».

«Το τέμενος Αλ-Άκσα στην Ιερουσαλήμ βεβηλώθηκε και η αραβική χερσόνησος είναι γεμάτη από αμερικανικές και βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις που πολεμούν τον Θεό». Επισημαίνει ότι η ενέργειά του έχει στόχο να «αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια των μουσουλμάνων και να διώξει εκτός της αραβικής χερσονήσου» τα δυτικά στρατεύματα.