ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Ο Mr WikiLeaks επιτέθηκε στον Ομπάμα

Βίντεο: Ο Mr WikiLeaks επιτέθηκε στον Ομπάμα

Επίθεση στον Μπαράκ Ομπάμα εξαπέλυσε ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, για τη διγλωσσία του όσον αφορά στην υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης στη Μέση Ανατολή, τη στιγμή που διώκει τον ιστότοπο για τη δημοσίευση των αμερικανικών διαβαθμισμένων εγγράφων.

Ο Ασάνζ έκανε ειρωνικά σχόλια για τον Ομπάμα, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης σε εκδήλωση, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks διακωμώδησε την ομιλία του Αμερικανού προέδρου στα Ηνωμένα Έθνη, ο οποίος υπερασπίστηκε το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου στον αραβικό κόσμο. Πρόκειται για τον αυτόν που «έχει κάνει τα περισσότερα ώστε να ποινικοποιήσει την ελευθερία της έκφρασης από οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο των ΗΠΑ», ισχυρίστηκε ο Ασάνζ.

«Πρέπει να άκουσαν με έκπληξη οι νέοι της Αιγύπτου, που σκούπιζαν τα μάτια τους από τα αμερικανικά δακρυγόνα (κατά την Αραβική Άνοιξη), ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την αλλαγή στη Μέση Ανατολή», είπε χαρακτηριστικά.

«Ήρθε η ώρα για τον Ομπάμα να μαζέψει τα λόγια του και για τις ΗΠΑ να σταματήσουν τη δίωξη κατά του WikiLeaks», κατέληξε.