ΚΟΣΜΟΣ

Νίκη Τσάβες στις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας

Νίκη Τσάβες στις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας

Με ποσοστό μεγαλύτερο του 54% επικράτησε ο Ούγκο Τσάβες στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής στη Βενεζουέλα, του αντιπάλου του Ενρίκε Καπρίλες, που συγκέντρωσε το 44,9% της ψήφου.

Οι υποστηρικτές του Τσάβες, είχαν ξεκινήσει από νωρίς τους πανηγυρισμούς, ενώ ανέμεναν τα αποτελέσματα των εκλογών. Πολλοί από τους υποστηρικτές του προέδρου του Σοσιαλιστικού κόμματος της Βενεζουέλας δημοσίευσαν στο Twitter πανηγυρικά μηνύματα, πριν ακόμα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της χώραςέγραψε «Η τέλεια νίκη! Η πατρίδα κέρδισε».

Από τη μεριά του, ο Ενρίκε Καπρίλες συνεχάρη τον Ούγκο Τσάβες για τη νίκη του από το αρχηγείο της προεκλογικής του εκστρατείας. Επίσης, ευχαρίστησε τους περισσότερους από έξι εκατομμύρια ανθρώπους που τον ψήφισαν και τόνισε ότι «συμβάλλαμε στο να ανοίξει ένας δρόμος και αυτός ο δρόμος βρίσκεται μπροστά μας , δεν θα αφήσω μόνη σχεδόν τη μισή χώρα».

«Ζητώ από αυτόν που διατήρησε την εξουσία να σεβαστεί και να υπολογίσει τη βούληση περίπου της μισής χώρας που δεν συμφωνεί με την κυβέρνηση», υπογράμμισε.

Ο Τσάβες επανεξελέγη για άλλα έξι χρόνια στην προεδρία της χώρας.

Δείτε το βίντεο: