ΚΟΣΜΟΣ

Πολύνεκρες μάχες μεταξύ Ισλαμιστών και στρατού στη Νιγηρία

Πολύνεκρες μάχες μεταξύ Ισλαμιστών και στρατού στη Νιγηρία

Ο διοικητής και 30 μαχητές της ισλαμιστικής ένοπλης παράταξης Μπόκο Χαράμ σκοτώθηκαν σήμερα από τα πυρά της κοινής δύναμης του στρατού και της αστυνομίας στην πολιτεία Γιόμπε, στη βόρεια Νιγηρία.

Η δύναμη ενεπλάκη σε μάχη με τους μαχητές της Μπόκο Χαράμ την Κυριακή στην πόλη Νταματούρου, 700 χλμ. βορειοανατολικά από την Αμπούτζα. Ο εκπρόσωπος της δύναμης Ίλαϊ Λάζαρους ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο διοικητής Μπάκακα σκοτώθηκε και ότι άλλοι 10 μαχητές της Μπόκο Χαράμ συνελήφθησαν.

«Διεξαγάγαμε την επιδρομή λόγω των αδιάκοπων ενεδρών σε περιπόλους μας από ενόπλους της Μπόκο Χαράμ στην περιοχή», δήλωσε ο επιθεωρητής Πάτρικ Εγκμπουνίγε.

«Οι πληροφορίες που συλλέξαμε μας επέτρεψαν να εντοπίσουμε το κρησφύγετο στην Νταματούρου και κάναμε επιδρομή σε αυτό», πρόσθεσε.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας λένε ότι με τις πρόσφατες επιχειρήσεις τους στα προπύργια της οργάνωσης και τους θανάτους ανώτερων στελεχών της έχουν εξασθενίσει την Μπόκο Χαράμ, όμως οι μαχητές της συνεχίζουν τις ενέργειες με στόχο άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας, εκκλησίες κι εκπαιδευτικούς θεσμούς στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής.