ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Κοριτσάκι πρέπει να κοιμάται κάτω από υπεριώδες φως

Απίστευτο: Κοριτσάκι πρέπει να κοιμάται κάτω από υπεριώδες φως

Η 9χρονη Brianna από την Πενσυλβανία της Αμερικής, πάσχει από μια πολύ σπάνια ασθένεια στο συκώτι και πρέπει να περνά 12 ώρες τη μέρα κάτω από ένα μπλε υπεριώδες φως, έτσι ώστε να αποφύγει το δέρμα της να γίνει... κίτρινο.

Η 9χρονη, πάσχει από το σύνδρομο Crigler-Najjar, μια ασθένεια τόσο σπάνια που εμφανίζεται μόλις σε 200 ανθρώπους στον κόσμο.

Κάθε βράδυ κοιμάται στο ειδικά σχεδιασμένο κρεβάτι της, κάτω από το υπεριώδες φως, που βοηθά στην καταπολέμηση της ασθένειάς της, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη στον εγκέφαλο, αναφέρει το Star.gr

Το δέρμα και τα μάτια της γίνονται κίτρινα κάθε φορά που αλλάζει η διάθεσή της, εξαιτίας της ασθένειας της, όπως για παράδειγμα από το στρες, έναν τραυματισμό, αν την πειράζουν οι συμμαθητές της ή αν μαλώνει με τον αδερφό της.

Εξαιτίας της ασθένειάς της έχει επικίνδυνα υψηλά επίπεδα χολερυθρίνης στον οργανισμό της, ένα «απόβλητο» του αίματος που παράγεται φυσικά από τον οργανισμό και συνήθως διασπάται από ένα ένζυμο στο συκώτι. Η χρήση του υπεριώδους φωτός βοηθά στη μείωση της ουσίας αυτής στον οργανισμό της και στην πρόληψη μακροχρόνιων συνεπειών στον οργανισμό της.​