ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Συναγερμός για τον επικίνδυνο «ιό Αρμαγεδδών»

Βρετανία: Συναγερμός για τον επικίνδυνο «ιό Αρμαγεδδών»

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές της Βρετανίας, μετά το θάνατο ενός 38χρονου άνδρα από τη Γλασκόβη.

Όπως αναφέρει η Daily Μail είναι το πρώτο καταγεγραμμένο θύμα στη χώρα ενός πολύ επικίνδυνου ιού, φορέας του οποίου είναι κατοικίδια και άγρια ζώα στην Αφρική και της Ασίας.

Ο ιός αυτός οποίος μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρος για τον άνθρωπο.

Τα συμπτώματα είναι κοινά με αυτά μιας κοινής γρίπης: πονοκέφαλος, υψηλός πυρετός, πόνος στις αρθρώσεις και στο στομάχι και ενίοτε εμετός.

Ο ιός με που έχει ονομαστεί ''Αρμαγεδδών'' έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου, το γνωστό πλέον σε όλους SARS.

Αναφέτεται ότι στο 30% των περιπτώσεων ο θάνατος είναι αναπόφευκτος, ενώ από το σύνδρομο πέθαναν το 2003 πάνω από χίλια άτομα παγκοσμίως

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι φορέας του ιού δεν είναι ο άνθρωπος, κατά συνέπεια ο ιός μεταπήδησε από τα ζώα στον άνθρωπο και οι ειδικοί «ενοχοποιούν» τις ασιατικές νυχτερίδες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιστημονική κοινότητα εκφράζει φόβους ότι ο μυστηριώδης αυτός ιός μπορεί να εξελιχθεί σε μία νέα πανδημία η οποία απειλεί να εξαφανίσει το ανθρώπινο είδος σε πέντε χρόνια.