ΚΟΣΜΟΣ

Απαγωγή Ουκρανής δημοσιογράφου στη Συρία

Απαγωγή Ουκρανής δημοσιογράφου στη Συρία

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα την απαγωγή μίας Ουκρανής δημοσιογράφου, η οποία εργαζόταν στη Συρία.

Η Άνκαρ Κότσνεβα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, εργαζόταν ως διερμηνέας για την αποστολή ενός ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου στη Συρία και υποστήριζε ανοιχτά το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Η Κότσνεβα πήρε τηλέφωνο τους συναδέλφους της την προηγούμενη εβδομάδα για να τους πει ότι απήχθη από τους Σύρους εξεγερμένους στις 9 Οκτωβρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την απελευθέρωσή της», υπογράμμισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η δημοσιογράφος κρατείται σε «ικανοποιητικές» συνθήκες, σύμφωνα με την ίδια.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς διέταξε τη διαλεύκανση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το συμβάν και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ουκρανική προεδρία.

Η Κότσνεβα, γεννημένη το 1972, είχε μεταβεί στη Δαμασκό στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η δημοσιογράφος, που μιλά καλά αραβικά, είχε κάνει πολλές παρεμβάσεις στη συριακή τηλεόραση υπέρ του καθεστώτος Άσαντ και είχε δεχθεί απειλές από τους εξεγερμένους, όπως δήλωσε μια φίλη της, την οποία επικαλείται η ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια.