ΚΟΣΜΟΣ

Το FBI αποκάλυψε τρομοκρατικό σχέδιο στη Νέα Υόρκη

Το FBI αποκάλυψε τρομοκρατικό σχέδιο στη Νέα Υόρκη

Ένας ύποπτος συνελήφθη από το FBI την ώρα που προσπαθούσε να ανατινάξει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων της Νέας Υόρκης.

Το FBI στην ουσία παγίδευσε τον ύποπτο. Ένας μυστικός πράκτορας προσέγγισε τον Quazi Mohammad Reywanul Ahsan Nafis, 21 ετών, με καταγωγή από το Μπαγκλαντές. Ο πράκτορας του FBI του παρείχε όλα τα μέσα για να υλοποιήσει το τρομοκρατικό σχέδιο της βομβιστικής επίθεσης στο πιστωτικό ίδρυμα της Νέας Υόρκης.

Ο νεαρός πάρκαρε ένα αυτοκίνητο, το οποίο πίστευε ότι είναι παγιδευμένο με εκρηκτικά ενός τόνου, έξω από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων, στο Μανχάταν. Στη συνέχεια, προσπάθησε να ενεργοποιήσει τη βόμβα με τηλεχειριστήριο από το απέναντι πεζοδρόμιο, όμως τότε συνελήφθη από το FBI.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης, ο Nafis έφτασε στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο «για να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών». Επίσης, φέρεται να έχει δεσμούς με την Αλ Κάιντα και προσπάθησε να στρατολογήσει άτομα για να δημιουργήσει τρομοκρατικό πυρήνα στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Αυξάνεται η φτώχεια σε Ιταλία και Γερμανία

Πέθανε ο σκηνοθέτης Κότζι Γουακαμάτσου