Λήξη τρομοκρατικού συναγερμού στη Γερμανία

Το επίπεδο ασφαλείας στη Γερμανία επανήλθε στα φυσιολογικά επίπεδα, μετά από τρεις μήνες έντονης κινητοποίησης, υπό το φόβο της...

Το επίπεδο ασφαλείας στη Γερμανία επανήλθε στα φυσιολογικά επίπεδα, μετά από τρεις μήνες έντονης κινητοποίησης, υπό το φόβο της τρομοκρατικής επίθεσης στη χώρα από ένοπλους ισλαμιστές.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση, οι ενισχύσεις των αστυνομικών δυνάμεων που είχε κινητοποιήσει από τον Νοέμβριο μειώνονται.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για να δώσει «το πράσινο φως», αλλά λόγω της μειωμένης απειλής, μειώνεται και ο αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα.

Τον περασμένο Νοέμβριο, το υπουργείο αύξησε το επίπεδο ασφαλείας και ανακοίνωσε ότι διαθέτει ισχυρές αποδείξεις ότι ένοπλοι ισλαμιστές σχεδιάζουν επίθεση. Όπως είχε αναφερθεί σε μερίδα του Τύπου, τρομοκράτες ενδεχομένως να σχεδίαζαν επίθεση σε δημόσιο χώρο, όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος, όπως οι χριστουγεννιάτικες αγορές.