ΚΟΣΜΟΣ

Θύματα της «Σάντυ» και οι αρουραίοι

Θύματα της «Σάντυ» και οι αρουραίοι

Αν και πριν το «χτύπημα» του τυφώνα Σάντι είχαν εκφραστεί φόβοι, ότι εκατομμύρια αρουραίοι θα εγκαταλείψουν τα υπόγεια τούνελ και θα βγουν στους δρόμους για να σωθούν, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα πολλοί επιστήμονες να υποστηρίζουν τώρα ότι το νερό πλημμύρισε τα τούνελ με τέτοια ταχύτητα που, αν και δεινοί κολυμβητές, οι αρουραίοι δεν πρόλαβαν να ξεφύγουν και πνίγηκαν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης για την Ψυχική Υγεία και την Υγιεινή, ο κυκλώνας Σάντι δεν αύξησε τους αρουραίους στους δρόμους, ενώ προσέθεσε ότι αν και συνήθως οι πλημμύρες αναγκάζουν τα τρωκτικά να βγουν από τα τούνελ, πολλές φορές πνίγουν τους αρουραίους στα λαγούμια τους με αποτέλεσμα τη μείωση του πληθυσμού τους.

Από την πλευρά του, ένας άλλος επιστήμονας που ειδικεύεται στα τρωκτικά, ανέφερε ότι οι νεογέννητοι αρουραίοι το πιθανότερο είναι ότι θα πεθάνουν, εκτός αν η μητέρα τους τους μεταφέρει σε ασφαλές μέρος.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC περίπου 28 εκατομμύρια αρουραίοι ζουν στα υπόγεια τούνελ της Νέας Υόρκης.

Το αν θα απειλήσουν τα δημόσια υγεία μετά τον τυφώνα Σάντι εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα εξατμιστεί το νερό και το πόσο γρήγορα θα καθαριστούν τα τούνελ.