Πολικές θερμοκρασίες με προβλήματα στις ΗΠΑ

Σφοδρή κακοκαιρία με έντονη βροχή και βροχόπτωση πλήττει πολλές περιοχές των ΗΠΑ δημιουργώντας τεράστια προβλήματα κυρίως στις μεταφορές...

Σφοδρή κακοκαιρία με έντονη βροχή και βροχόπτωση πλήττει πολλές περιοχές των ΗΠΑ δημιουργώντας τεράστια προβλήματα κυρίως στις μεταφορές.
Περίπου 6.500 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες η, το 20% του συνόλου των αμερικανικών πτήσεων, και οι αεροπορικές εταιρίες ματαίωσαν άλλες 3.600, επισημαίνει η ιστοσελίδα FlightAware. Την Δευτέρα είχαν ακυρωθεί προληπτικά 800 πτήσεις.


Η περιοχή που πλήττεται περισσότερο καλύπτει έκταση 3.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων από το Τέξας στο Μέιν και αφορά τις μισές Ηνωμένες Πολιτείες. Οι θερμοκρασίες θα πέσουν και αναμένεται να κυμανθούν από -34 ως -45 βαθμούς στο Κολοράντο, το Ουαϊόμινγκ, την Βόρεια και τη Νότια Ντακότα, το Κάνσας, το Αϊνταχο και ορισμένα τμήματα του Τέξας.

Οι πολιτείες του Ιλινόις, της Ιντιάνα, του Μισούρι και της Οκλαχόμα έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σε πολλές πολιτείες λειτουργούν κέντρα υποδοχής για αυτούς που στα σπίτια τους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες παραμένουν κλειστές και πολλοί δρόμοι είναι αδιάβατοι.


Στο Σικάγο το ύψος του χιονιού προβλέπεται να φτάσει τα 60 εκατοστά και οι αρχές δήλωσαν αδυναμία να καθαρίσουν και να ανοίξουν τις δευτερεύουσες οδικές αρτηρίες. Οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα 95 χιλιομέτρων στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν προκαλώντας κύματα ύψους ακόμα και επτά μέτρων.


Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.