Στα χνάρια του Μουμπάρακ ο πρόεδρος της Υεμένης

Ο πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα παρατείνει την προεδρική του θητεία μετά τη λήξη της το 2013...

Ο πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα παρατείνει την προεδρική του θητεία μετά τη λήξη της το 2013, θέτοντας τέρμα στην τριακονταετή εξουσία του.

Λαμβάνοντας υπ΄όψιν του τα κινήματα διαμαρτυρίας στην Τυνησία και στην Αίγυπτο, ο πρόεδρος της Υεμένης δεσμεύθηκε επίσης ότι δεν θα διαβιβάσει τα ηνία της χώρας στον γιό του.

"Δεν θα υπάρξει παράταση της προεδρικής θητείας, ούτε κληρονομικό δικαίωμα, ούτε επανεκκίνηση του ρολογιού", ανακοίνωσε ο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ ενώπιον του κοινοβουλίου πριν από την προγραμματισμένη για σήμερα μεγάλη διαδήλωση στη Σαναά στο πλαίσιο της Ημέρας της Οργής στην Υεμένη.

Ο πρόεδρος της Υεμένης ανακοίνωσε επίσης την αναβολή των βουλευτικών εκλογών που ήταν προγραμματισμένες για τις 27 Απριλίου και η διεξαγωγή των οποίων έχει αμφισβητηθεί από την αντιπολίτευση εξαιτίας της απουσίας πολιτικής μεταρρύθμισης.