Μαζικοί γάμοι "ευαισθητοποίησης" στην Ινδία

Περίπου τρεις χιλιάδες εξακόσια ζευγάρια παντρεύτηκαν σήμερα ταυτόχρονα στη δυτική Ινδία...

Περίπου τρεις χιλιάδες εξακόσια ζευγάρια παντρεύτηκαν σήμερα ταυτόχρονα στη δυτική Ινδία, σε μία πολυδογματική τελετή που είχε στόχο να ενημερώσει την κοινή γνώμη για την κατάσταση των χρεωμένων γεωργών, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Στη διάρκεια αυτής της τελετής παντρεύτηκαν 2.433 ζευγάρια ινδουιστών, 150 ζευγάρια μουσουλμάνων, 749 ζευγάρια βουδιστών και 15 ζευγάρια χριστιανών σε μία τελετή στην πόλη Αμραβάτι στο κρατίδιο Μαχαράστρα.

Μαζικοί γάμοι τελούνται συχνά στην Ινδία, αν και ο αριθμός των ζευγαριών που παντρεύονται δεν έφτασε ποτέ τον σημερινό. Ο διοργανωτής της τελετής Ράβι Ράνα, νιόπαντρος και ο ίδιος, δήλωσε στην εφημερίδα ‘Indian Express’: «Κατάγομαι από μία περιοχή που είναι γνωστή για τις αυτοκτονίες χωρικών. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να παντρευτούμε μαζί με πολλά άλλα ζευγάρια όπως εμείς».

Το κόστος της τελετής έφτασε τα 20 με 30 εκατομμύρια ρουπίες (311.000 με 470.00 ευρώ).

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ‘Press Trust of India’ περίπου 1.000 από τα ζευγάρια που παντρεύτηκαν σήμερα προέρχονται από οικογένειες φτωχών γεωργών και τα μισά από αυτά έχουν έναν συγγενή που έχει αυτοκτονήσει.

Περισσότεροι από 17.000 ινδοί γεωργοί αυτοκτόνησαν το 2009, αριθμός που παρουσιάζει πτώση 7% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τον απολογισμό της κυβέρνησης, ενώ οι περισσότερες αυτοκτονίες σημειώνονται στο κρατίδιο Μαχαράστρα.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το 2009 το ινστιτούτο κοινωνικών επιστημών Tata, 150.000 γεωργοί έχουν αυτοκτονήσει τα δέκα τελευταία χρόνια στην Ινδία.