Διαδηλώσεις και στην Υεμένη

«Ημέρα της Οργής» σήμερα στην Υεμένη και δεκάδες χιλιάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα Σαναά ζητώντας...

«Ημέρα της Οργής» σήμερα στην Υεμένη και δεκάδες χιλιάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα Σαναά ζητώντας δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, λίγες εκατοντάδες μέτρα από ανάλογη συγκέντρωση των υποστηρικτών του καθεστώτος, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.


Οι δύο διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε ήρεμη ατμόσφαιρα με τα δύο στρατόπεδα να κινούνται σε διαφορετικά σημεία: στην πλατεία Αλ-Ταχρίρ για τους οπαδούς της κυβέρνησης και κοντά στο Πανεπιστήμιο της Σαναά για την αντιπολίτευση.

"Ο λαός ζητεί αλλαγή" του καθεστώτος, φώναζαν οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, ενώ οι υποστηρικτές του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ κρατούσαν πανό με το σύνθημα: "όχι στην καταστροφή, όχι στην στάση".

Ο Σάλεχ ανακοίνωσε χθες ότι θα εγκαταλείψει την εξουσία όταν λήξει η θητεία του το 2013 και ότι ο γιος του δεν θα αναλάβει την προεδρία, ανάμεσα σε άλλες πολιτικές παραχωρήσεις.

Ο Ουαέλ Μανσούρ, ένας από τους οργανωτές της πορείας κατά του καθεστώτος δήλωσε πως οι Υεμενίτες δεν ικανοποιήθηκαν από τις παραχωρήσεις του Σάλεχ.

"Σήμερα θα ασκήσουμε μεγαλύτερη πίεση στον πρόεδρο Σάλεχ που θα πρέπει να κάνει και άλλες παραχωρήσεις", τόνισε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.