ΚΟΣΜΟΣ

Δίωξη σε 37χρονη για νεκροφιλία

Δίωξη σε 37χρονη για νεκροφιλία

Δίωξη σε βάρος μιας γυναίκας στη Σουηδία ασκήθηκε σήμερα, διότι "διατάρασσε την ηρεμία έξι νεκρών"

Πέρα από τα ανθρώπινα κρανία, η αστυνομία είχε ανακαλύψει στο σπίτι της μια σπονδυλική στήλη καθώς και έναν μεγάλο αριθμό διαφόρων ανθρωπίνων οστών, περιλαμβανομένων και μηριαίων.

Η 37χρονη γυναίκα είχε τοποθετήσει αρκετά από τα οστά αυτά στο πάτωμα κατά τρόπο ώστε να σχηματίζεται μια ανθρώπινη μορφή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Τον Σεπτέμβριο η αστυνομία κλήθηκε στο διαμέρισμα της γυναίκας σε ένα προάστιο της πόλης Γκέτεμποργκ όταν γείτονας κατήγγειλε πως άκουσε πυροβολισμό.

Η γυναίκα κρατούσε ορισμένα από τα οστά στο ψυγείο, φέρεται να χρησιμοποιούσε άλλα για τη σεξουαλική της ικανοποίηση κι επομένως κατηγορείται για "μεταχείριση νεκρών με προσβλητικό και ανήθικο τρόπο", δήλωσε η εισαγγελέας Κριστίνα Έρενμποργκ-Στάφας.

Η γυναίκα αρνείται τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι αγόρασε τα οστά μέσω Διαδικτύου διότι την ενδιαφέρει η Ιστορία και η αρχαιολογία.

Στο διαμέρισμά της ωστόσο η αστυνομία ανακάλυψε φτυάρια, σάκους για την μεταφορά ανθρώπινων σορών και οδηγίες για το πώς μπορεί κανείς να ανοίξει τάφους.

Η γυναίκα αντιμετωπίζει ποινή έως και δύο ετών φυλάκισης ή/και επιβολή χρηματικού προστίμου εάν καταδικαστεί.

Σύμφωνα με το πόρισμα που εκδόθηκε μετά την εξέτασή της από ψυχίατρο, η γυναίκα νομικά δεν μπορεί να θεωρηθεί ψυχασθενής.