Μέλη της Χεζμπολάχ δραπέτευσαν από φυλακές της Αιγύπτου

Μέλη της Χεζμπολάχ που έχουν καταδικαστεί επειδή σχεδίαζαν επιθέσεις στην Αίγυπτο είναι ανάμεσα στους κρατούμενους που δραπέτευσαν από...

Μέλη της Χεζμπολάχ που έχουν καταδικαστεί επειδή σχεδίαζαν επιθέσεις στην Αίγυπτο είναι ανάμεσα στους κρατούμενους που δραπέτευσαν από αιγυπτιακές φυλακές το περασμένο σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας. Τα 22 μέλη του πυρήνα αυτού της οργάνωσης δραπέτευσαν την Κυριακή, όπως και μέλη της Χαμάς και των Αδελφών Μουσουλμάνων.


Τα μέλη της Χεζμπολάχ δραπέτευσαν από την φυλακή Ουάντι Νατρούν, στα βόρεια του Καΐρου, όταν οι φρουροί εγκατέλειψαν τη φυλακή. Δικαστήριο του Καΐρου καταδίκασε τον Απρίλιο, 26 κατηγορούμενους για σχεδιασμό επιθέσεων στη διώρυγα του Σουέζ και στην Χερσόνησο του Σινά.


Νωρίτερα, άλλες πηγές ασφαλείας είχαν ανακοινώσει πως δραπέτευσε ένα μέλος της Χεζμπολάχ. Ο Σάμι Σεχάμπ που είχε καταδικαστεί τον περασμένο Απρίλιο σε κάθειρξη 15 χρόνων δραπέτευσε την Κυριακή. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σάγιεντ Χασάν Νασράλα είχε δηλώσει πως ο Σεχάμπ ήταν μέλος πυρήνα της οργάνωσης που σχεδίαζε την παράνομη μεταφορά όπλων μέσω της Αιγύπτου στην Λωρίδα της Γάζας.


Πηγές προσκείμενες στην οικογένεια του Σεχάμπ τόνισαν πως έχει ήδη εγκαταλείψει την Αίγυπτο.