Εντάσεις και διαφωνίες στο Λευκό Οίκο

Βιβλίο που παρουσιάζει απόλυτα διχασμένη την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα

Βιβλίο που παρουσιάζει απόλυτα διχασμένη την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.
Στο βιβλίο με τίτλο «Οι πόλεμοι του Ομπάμα» , ο δημοσιογράφος Μπομπ Γούντγουορντ αποκαλύπτει ότι μέλη της κυβέρνησης Ομπάμα βρίσκονται σε σφοδρή σύγκρουση για τη στρατηγική που ακολουθείται στο Αφγανιστάν.


Αν και πολλές από τις εσωτερικές συγκρούσεις είναι γνωστές στο ευρύ κοινό, στο βιβλίο του βετεράνου δημοσιογράφου αποκαλύπτονται άγνωστες ως τώρα πτυχές και γίνεται σαφές ότι οι διαφωνίες είναι σε πολύ υψηλότερη ένταση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «New York Times», στην διάθεσή της οποίας περιήλθε ένα αντίτυπο πριν την επίσημη κυκλοφορία του βιβλίου, την 27η Σεπτεμβρίου.


Ο Ομπάμα περιγράφεται ως «πρόεδρος με τρόπους καθηγητή», ο οποίος ανέθεσε στους συμβούλους του «ασκήσεις για το σπίτι», αλλά αντέδρασε επιθετικά στην προσπάθεια της στρατιωτικής ηγεσίας να υπάρξει τριπλασιασμός του επιπέδου των δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Ο Λευκός Οίκος δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

Ο Μπομπ Γούντγουορντ, στέλεχος στην «Washington Post, απέκτησε τεράστια φήμη αποκαλύπτοντας το σκάνδαλο Γουοτεργκέιτ που οδήγησε σε παραίτηση τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον το 1974.