Αφγανιστάν και Πακιστάν ξεκίνησαν ειρηνευτικές συνομιλίες

Αφγανιστάν και Πακιστάν ξεκίνησαν ειρηνευτικές συνομιλίες

Ο υπουργός Εξωτερικών του Αφγανιστάν ξεκίνησε σήμερα συνομιλίες με την πακιστανή ομόλογό του στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επίτευξη συμφωνίας με στόχο τον τερματισμό της δράσης των ταλιμπάν στη χώρα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Ο Ζαλμάι Ρασούλ έφθασε στο Ισλαμαμπάντ δύο εβδομάδες μετά την αποφυλάκιση από τις πακιστανικές αρχές τουλάχιστον εννέα ηγετών των ταλιμπάν σε μία κίνηση στήριξης προς την ειρηνευτική διαδικασία της Καμπούλ.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι ο Ρασούλ και η ομόλογός του Χίνα Ραμπανί Χαρ συζήτησαν θέματα που αφορούν "την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή", χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Όπως αναμένεται, ο αφγανός υπουργός θα επιδιώξει την αποφυλάκιση περισσότερων κρατουμένων ταλιμπάν, περιλαμβανομένων ανώτατων αξιωματούχων.

Το Πακιστάν θεωρείται ότι έχει συλλάβει και κρατάει δεκάδες ταλιμπάν, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπ΄αριθμόν δύο στην ιεραρχία της οργάνωσης μουλάς Αμπντούλ Γκανί Μπαραντάρ, ο οποίος συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2010 στο Καράτσι.